BonPla Edicions

BonPla Edicions és una editorial que publica els escrits que es deriven de l’activitat global de Vila del Llibre. Compta amb diverses col·leccions, en relació als diferents projectes empresos.

Llibres de Vila: col·lecció iniciada l’any 2024 que publica llibres vinculats a la temàtica i a la celebració de cada Vila del Llibre particular. Compta amb la publicació de La llum de Grècia, un recull de trenta anys d’articles i entrevistes d’Eusebi Ayensa sobre cultura grega, que va néixer vinculat a L’Escala Vila del Llibre 2024.

Vita Libris: sota aquesta col·lecció es publiquen els llibres col·lectius, fets per escolars, que resulten de l’experiència homònima, consistent en l’ensenyament integral de totes les feines i oficis que tenen relació amb la creació d’un llibre. Compta amb la publicació de la novel·la L’eco de la realitat, sorgida de la ment de l’alumnat d’ESO de l’escola Nou Patufet.

Concurs de relats Vila del Llibre: col·lecció vinculada al concurs de relats breus que Vila del Llibre organitza a cada festival amb l’associació d’escriptors Verum Fictio, que recull els relats guanyadors de cada convocatòria. S’hi ha publicat, de moment, els guanyadors i accèssits del concurs 2023, que s’inspirava en el lema “Llegir el passat per escriure el futur”.

Premi de poesia Joan Aliguer: col·lecció que publica, des de 2022, el poemari guanyador del Premi de poesia Joan Aliguer que convoca la seva filla Eulàlia i coordina Vila del Llibre. Hi col·labora l’Ajuntament de Mollet del Vallès. El primer guanyador del premi fou Pere López Tolosana, amb Un mal any per deixar de fumar, i el segon Josep Riera, amb La memòria del soldat.

Sapigueu-ne més