Title Image
Image graphic

ELS RECORDS DE LA VILA DELS PIRINEUS

A cada edició, la Vila de les experiències literàries ofereix l’oportunitat de gaudir de propostes de literatura viva. Editorials, autors, autores i empreses locals que dissenyen propostes culturals, gastronòmiques i de turisme actiu que es poden viure i llegir.

Gràcies! La Pobla de Segur, Vila del Llibre 2019
Reportatge de la Vila 2019

La fórmula d’èxit de la primera edició, amb una agenda plena de propostes de literatura d’experiències i la recuperació de locals emblemàtics de la Vila Closa ha tornat el 2019 amb noves propostes que demostren que els llibres poden ser motor de canvi per als pobles i les persones.

La Vila del Llibre de les dones a TV3

En aquesta segona edició, el programa de la Vila es va articular en base a tres eixos que van molt més enllà del fet literari: un cicle de Dones i Literatura per homenatjar les dones creadores i inspiradores de les nostres lletres i situar-les en el lloc que es mereixen en la història; nous espais del casc antic que es reobren com a llocs efímers de creació literària, exposicions o xerrades, i diverses experiències literàries, on les lletres es barregen amb la història, la natura i l’activitat quotidiana de la Pobla de Segur per descobrir aquest racó del Prepirineu en clau de lletres.

TV3_LPS-VLL2019
Teaser de la Vila
Les imatges 2018
El tren literari a TV3

El famós recorregut del Tren dels Pirineus, entre Lleida i la Pobla de Segur, ha estat el context natural i geogràfic perfecte per trobar la inspiració per crear una història i un llibre d’artista. Amb el suport de FGC (minut ‘35,34)

Captura de pantalla 2018-06-28 a las 10.15.49
La Vila a Teleponent

La Pobla de Segur és ara part de la xarxa Viles del Llibre de Catalunya, que inclou Cervera, Montblanc, L’Escala i Bellprat (Anoia). La iniciativa neix per dinamitzar i regenerar el nucli antic d’aquestes poblacions a través de la literatura.

Captura de pantalla 2018-06-28 a las 9.45.52
Reportatge de la Vila 2018

La Vila Closa torna a la vida i rep els llibres en totes les seves formes. Presentacions, exposicions i espectacles omplen locals que durant anys van estar tancats i els poblatans es retroben amb els seus records de la mà de la literatura. Ningú s’ho creia, però els llibres, els autors, les autores i les editorials van arribar a les portes dels Pirineus per confirmar que, on hi ha un lletraferit, hi ha molta vida.

La mirada de Nuvol.com
El tren literari a TV Lleida

Només 20 passatgers han viscut aquesta experiència que va combinar un misteri, un taller d’escriptura i una excursió a la Vila Del Llibre de la Pobla de Segur. Amb el suport de FGC. (minut ’20)

Captura de pantalla 2018-06-28 a las 9.56.45