Title Image
Image graphic

Cinepodcast La Perla 22

Durant el BCN Film Fest 2023, el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, vam crear, sota la batuta del cineasta Pol Diggler i en paral·lel a la programació i la temàtica del festival, un podcast diari sobre cinema. Van passar per La Perla 22, a dir-hi la seva, professionals de tots els àmbits vinculats, d’alguna manera o altre, al món del cine: directors, actors, dramaturgs, crítics, periodistes especialitzats, directors d’art…

 | ASIA NOIR

Primera sessió del Cinepodcast La Perla 22, que vam dedicar al thriller asiàtic, emmirallant-nos en la secció Asia Noir del BCN Film Fest, creada per CineAsia. Hi diuen la seva Adriano Calero i Marc Castro, experts en la matèria, i modera la conversa el periodista i crític cinematogràfic Carles Martínez.

 | UN CEL DE PLOM

Adaptació d’Un cel de plom, la novel·la de Carme Martí sobre la vida de Neus Català. La pel·lícula va formar part del concurs del BCN Film Fest. Amb Miquel Romans, director; Irene Montcada, directora d’art; i Lucrecia Sánchez de la Terrassa Film Office. Modera la conversa l’escriptor i editor Sebastià Bennasar.

 | CÒMIC, ANIMACIÓ I CINEMA (ARRAN DE PERFECT BLUE)

Al director i guionista Daniel Noblom i a l’il·lustrador i professor de l’escola Joso Jordi Pastor els uneix un vincle essencial: el primer va adaptar al cinema un còmic del segon, No apto para menores. D’això ens van parlar en aquesta sessió del podcast: d’adaptacions de còmic a la gran pantalla, posant especial èmfasi en les que s’han convertit en cinema d’animació.

El clàssic de l’anime japonès Perfect Blue, basada curiosament en una novel·la, ha estat una de les pel·lícules protagonistes de la secció Asia Noir, que organitza CineAsia, del BCN Film Fest.

 | ENCERTS I ERRORS EN LES ADAPTACIONS DEL TEATRE AL CINE

Les pel·lícules basades en obres teatrals formen part de l’essència del BCN Film Fest. Amb els dramaturgs Sergi Belbel i Carlos Be vam parlar dels clarobscurs en les adaptacions del teatre al cinema i de les seves experiències. També hi van treure el nas els drets d’autor i el lligam entre pel·lícula i obra. L’actor de teatre i cinema Edgar Moreno en va ser el moderador.

 | DEL DOCUMENTAL A LA FICCIÓ. CARLA SUBIRANA I SICA

Carla Subirana i l’escriptor Manel Barriere parlen de la gènesi de Sica, del procés creatiu i les diferències que hi ha entre rodar una ficció i rodar un documental.

“Dues cares de la mateixa moneda” com diu la mateixa Carla Subirana.

 | NOUS TALENTS 1. CURTMETRATGES

La secció Nous talents, del BCN Film Fest, posa a concurs curtmetratges provinents de les diferents escoles de cinema de Catalunya. És una oportunitat per sentir la veu del nou planter que cada any sorgeix de les aules. Van participar en la primera sessió Pilar Baradat, de la Blanquerna, per parlar d’Incombustibles; Laia Puig, de la Universitat de Vic, amb Nina i Dave Jackson, de l’ESCAC, que presentava El hijo cuervo. Va moderar la taula, Marc Castro, un ferm defensor de la importància del curt com a gènere en si mateix, no pas com a pas previ al llargmetratge.

 | NOUS TALENTS 2. CURTMETRATGES

La secció Nous talents, del BCN Film Fest, posa a concurs curtmetratges provinents de les diferents escoles de cinema de Catalunya. És una oportunitat per sentir la veu del nou planter que cada any sorgeix de les aules. Van participar en la segona sessió, Pau Canivell, de la Universitat Pompeu Fabra, amb Nocturnas; Harper, de la FX Animation Barcelona Film School, amb Bullicio de amor; Gemma González, de La Casa del Cine, amb El deshielo i Anna Mundet, també de la UPF, amb Cara-B. Va moderar la taula, un altre cop, Marc Castro.

 | EL CINE QUINQUI, ABANS I ARA

Una sessió esbojarrada del Cinepodcast La Perla 22! Els actors Mingo Ràfols i Joan Bentallé, que van rodar sota les ordres del mític José Antonio de la Loma, van omplir una hora d’anècdotes, records i vivències compartides al voltant del cinema quinqui, un gènere amb DO pròpia. El també actor Jose Luis Miranda va resultar el moderador perfecte per mantenir el ritme ben amunt durant tota la sessió.