Title Image
Image graphic

CERVERA, VILA DEL LLIBRE 2016

Més de 3.000 visitants i un Carrer Major ‘com sempre l’havíem somiat’, segons va explicar el Paer en Cap a la cloenda del festival, el booktown de les terres de ponent va obrir les seves portes amb presentacions de llibres, espectacles, tallers, escriptura en vivo, contacontes…

PROGRAMA DE LA VILA

ACTES LITERARIS I NOVETATS EDITORIALS

rosafabregat
Inauguració de la Vila del Llibre

L’escriptora segarrenca Rosa Fabregat, padrina de la primera edició de la Vila del Llibre de Cervera

teresacostagramunt
El cicle de vida de l’escriptor

Teresa Costa-Gramunt, escriptora de llarg recorregut, i Cristina Campos, que presenta la seva primera novel·la, dos moments vitals de l’ofici d’escriure.

martigironell
La novel·la històrica, una porta literària per comprendre’ns

El procés creatiu del gènere històric en una conversa oberta amb el públic entre Martí Gironell (Strappo) i Coia Valls (Etheria).

santividal
Una constitució per a Catalunya

Marina Llansana entrevista en directe Santi Vidal que relata el procés d’elaboració de l’esborrany de Constitució catalana.

albertturull
Influència de La Segarra a la literatura catalana

Els guanyadors del Premi 7lletres Xavier Vidal, Teresa Saborit, Alfred Quintana i Xavier Ballester parlen amb l’Albert Turull de la influència de La Segarra a la literatura catalana.

ceskfreixas
Poesia de cor a cor

La musicalització de l’obra de Meritxell Gené (Branques) i la sensibilitat de la poesia de Cesk Freixes (Alè de taronja sencera) es fusionen en un acte poètic exclusiu per a la Vila del Llibre amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

joseppuigbo
El compromís d’una generació

La saviesa reflectida en paraules. Presentació del segon llibre del programa “(S)avis” de TV3 amb el seu director, el periodista Josep Puigbó, i l’editora M. Dolors Sàrries.

mariabarbal
Literatura Catalana a les terres de ponent

Literatura de les terres de Ponent: una conversa entre Rosa Fabregat, Maria Barbal i l’editor Lluís Pagès.

mariusserra
Res no és perfecte a Hawaii
(Grup 62)

Parlar de Hawaii és la darrera proposta de Màrius Serra, tot i que a Cervera l’autor parla de moltes altres coses i juga, com sempre, amb les paraules.

gemmalienas
Autors davant dels joves… Qui llença la primera pregunta?

Literatura i joventut: Gemma Lienas (Diaris de la Carlota),  Josep Maria Ibarra (L’enigma del vaixell Mary Celeste), Manel Ballart (Cada gra de raïm) amb els joves de Cervera.

ramongener
L’amor et farà immortal

Ramon Gener, director i conductor d’Òpera en texans (TV3), fa descobrir amb el piano la seva creació literària més íntima.

rosercapdevila
La ciutat i El camp

Incansable! Dues noves propostes editorials amb noves històries i personatges amb Roser Capdevila.

antoniobanos
La Cara B. Una altra mirada del procés

Les reflexions d’Antonio Baños i les fotografies de Jordi Borràs per mostrar l’altra cara del  procés amb cròniques farcides d’anècdotes i curiositats.

TALLERS I ACTIVITATS PER A ADULTS

habitar_cervera_stay_hungry
Habitar Cervera

Taller. Caminar com a pràctica creativa i reflexiva. I la crònica com a llenguatge d’expressió ciutadana. Una proposta de Stay Hungry Stay Foolish

cerverafestivaltallercara20
Subhasta a la Casa Dalmases

Joc de rol. Un grup de desconeguts han rebut una invitació de La Cara 20 per assistir a una subhasta clandestina.

cerverafestivalsopar
Sopar d’editorials i professionals del món del llibre

Sopar. La Paeria de Cervera convida els professionals del món del llibre.

cerverafestivalonavinosa
L’ona vinosa

Performance plasticonarrativa. Recorregut narrat i dibuixat de l’Odissea dissenyat per l’artista Joma. Una proposta literària innovadora i sorprenent.

enquadernaciomontblanc
Enquadernació japonesa

Taller. Ofici mil·lenari que actualment és concebut com un vehicle més per fomentar el desenvolupament creatiu. Una proposta de The Tin Book.

cerverafestivalcos
Cos a cos

Espectacle literari. Pepa López, Carme Callol i Biel Mesquida juguen amb les paraules del “Llibre d’amic i amat” de Llull i el “Llibre d’amic” de Joan Vinyoli. Amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes

cerverafestivaljamesciptura
Jam d’escriptura

Escriptura i música en directe. Una simbiosi entre autors i públic, que també participa en la creació en viu. Una proposta d’escriptura col·lectiva ideada per Marcos Xalabarder de Escritura en Vivo.

TALLERS I ACTIVITATS INFANTILS I FAMILIARS

cerverafestivaltallerartesans
Còmics reciclats

Taller infantil. Amb unes tisores i uns retoladors de colors, reciclem vinyetes i creem històries noves de la mà de Llibres Artesans.

cerverafestivaltallerfermi
Fermí i Valentina, dos ratolins de pagès

Contacontes. Descobreix el món de pagès amb el Fermí i la Valentina, amb les il·lustracions de “Scaramuix” i el Mas Casablanca

cerverafestivaltallersanpere
Cluedo a la Casa Duran

Joc literari. Un joc de deducció i un taller de creació literària que comença amb un robatori a la Casa Museu Duran i Sanpere


cerverafestivaltallertremendes
Taller de cadàver exquisit

Taller infantil. Creació surrealista: taller divertit per incentivar la creació literària i artística dels més xics ambs Edicions Tremendes

cerverafestivaltallerprincep
Els viatges d'”El Petit Príncep”

Teatre infantil. Personatges reals i titelles en el fabulós viatge del Petit Príncep des de l’asteroide B-612 fins a la Terra.

cerverafestivaltallerbessones
Les Tres Bessones i el món dels contes

Joc de rol. El mussol de la Bruixa Avorrida ha fet que els personatges dels contes es perdin. La Roser Capdevila i La Cara 20 ens ajuden a trobar-los.

cerverafestivalsapsque
Saps Què?

Joc literari. Un llibre apassionant que es presenta tot jugant. A veure qui troba abans la resposta a les preguntes que fan les Publicacions de l’Abadia De Montserrat

cerverafestivalcuscusiano
Contes Cuscusians

Taller infantil. Tastet de contes i jocs de Los Cuscusianos amb una cova de paper per amagar-se a llegir i jugar.

cerverafestivaltallermar
Què s’amaga dins el bosc i dins el mar?

Contacontes. Llibres acompanyats de tres lupes a través de les quals es poden veure imatges amagades darrere de les il·lustracions de Cossetània Edicions

cerverafestivallluna
La nena que volia ser la lluna

Contacontes. Una història editada per Pagès Editors i escrita per noranta-sis nens i nenes de quatre a tretze anys de diferents escoles de Lleida amb la coordinació del Jordi Villacampa.

MATERIAL GRÀFIC I PREMSA