Title Image
Image graphic

ELS RECORDS DE LA VILA MARINERA

La mediterrània s’obre com el gran espai de trobada que és, s’omple de lletres més enllà dels límits del seu mar i convida a descobrir un nou Empordà: el que dorm a l’hivern i que durant un cap de setmana desperta a ritme de literatura.

Gràcies! L'Escala VdL 2024
Àlbum de fotos l'Escala VdL 2024
Grècia apassiona l’Escala

La sisena edició de L’Escala Vila del Llibre ha revisitat la cultura grega de la mà de l’hel·lenista Eusebi Ayensa. Un cap de setmana farcit d’activitats dedicades al món grec i a la seva especial relació amb Catalunya que ha penjat, en molts dels seus actes, el cartell d’aforament complet.

Revista del Baix Empordà
Ràdio l'Escala
L'Escala VdL a Canal 10
Empordà
El Punt Avui
Gràcies! L'Escala VdL 2023
L'Escala VdL a Canal 10
La confirmació de La Vila del Llibre

La 5a Vila del Llibre llueix amb la reivindicació de la cultura de la Catalunya Nord com a fil conductor, amb multitud d’espectadors en tots els actes. El bon temps contribueix a fer de l’edició d’enguany la de la consolidació posicionant l’Escala en l’epicentre del món literari nacional per uns dies.

El Punt Avui
Diari de Girona
Àlbum de fotos l'Escala VdL 2023
Èxit de públic en la cinquena edició de L’Escala Vila del Llibre amb la Catalunya Nord com a convidada d’honor

La cinquena edició de la Vila del Llibre de l’Escala ha tancat portes després d’un cap de setmana reeixit, en el qual s’han recuperat els nivells d’assistència previs a la pandèmia. La bonança del temps i un programa farcit d’activitats culturals, la majoria d’elles amb la Catalunya del Nord com a protagonista, han contribuït a convertir l’Escala en la capital literària del país durant el cap de setmana.

Empordà
La literatura s’apropia de la platja de les Barques de l’Escala

El poble de l’Escala ha celebrat durant els dies 3, 4 i 5 de març la cinquena edició de la Vila del Llibre. Riuades de persones s’han fet ben visibles durant aquest cap de setmana a la platja de les Barques i a la Riba on s’hi han instal·lat diverses parades d’editorials i llibreries, així com tallers, presentacions de llibres, exposicions i debats literaris.

Ràdio Arrels
Catalunya Nord, convidada del festival literari de l’Empordà, l’Escala, Vila del Llibre 2023

Entrevista a Enric Bono, director de la xarxa de les Viles del Llibre

ElDiario.es

“La IV edició de Vila del llibre de l’Escala, a l’Empordà, ha tingut com a convidats d’honor la literatura del País Valencià. Escriptors, artistes i editors valencians han obert un debat i llaços literaris amb un programa de “molta qualitat”, segons el públic i l’organització”.

LEscala22_Diarioes
Gràcies! L'Escala VdL 2022
Àlbum de fotos Escala VdL 2022

EL PAÍS VALENCIÀ CONVIDAT D’HONOR DEL FESTIVAL LITERARI DE L’EMPORDÀ

Autors com Joan Francesc Mira, Rafel Nadal, Llucia Ramis, Glòria Coll Domingo, Susanna Rafart o David Castillo, entre molts altres, participen en aquesta edició de la Vila del Llibre va tornar a celebrar-se en la quietud de l’hivern de l’Empordà, els dies 11, 12 i 13 de març de 2022.

Empordà

El poder d’atracció de la Vila del Llibre de l’Escala es manté a l’alça
La forta pluja va obligar a traslladar el mercat editorial i bona part dels actes a la sala polivalent aquest cap de setmana.

LEscala22_Emporda
Gràcies! L'Escala VdL 2021
Reportatge de la Vila

El 16 i 17 d’octubre L’Escala, Vila del Llibre va donar el tret de sortida al Cicle Literari de la Mediterrània amb Mallorca com a cultura convidada. El programa de la 3a edició va aprofundir en els lligams ancestrals que uneixen l’Empordà amb l’illa des de diverses perspectives, i a la platja, el mercat d’editors independents va oferir les darreres novetats editorials de totes dues bandes del Mediterrani.

La crònica de Núvol.com

“El municipi empordanès proposa per a les tres pròximes edicions del festival un cicle al voltant de les cultures de parla catalana de fora del Principat. El tret de sortida a aquesta iniciativa el donarà la cultura mallorquina, que és la convidada de l’edició d’aquest 2021”.

Captura de pantalla 2021-11-23 a las 21.47.42
Àlbum de fotos Escala VdL 2021

La primera Vila del Llibre després de la pandèmia. Un pròleg de la distopia vam viure fa uns mesos. La tercera edició va consolidar la proposta literària d’hivern de l’Empordà (aquesta vegada a la tardor) i va ser el tret de sortida del Cicle de la Mediterrània amb Mallorca com a cultura convidada.

L'Escala VdL a Canal 10
Canal10221
Gràcies! L'Escala VdL 2020
La crònica de Núvol.com

L’Escala ha congregat un nombre elevadíssim d’espectadors que venien a gaudir de les novetats editorials que se’ls oferien i de les xerrades i col·loquis de crítics i escriptors.

CassassesNuvol
Literatita a L'Escala VdL
Àlbum de fotos Escala VdL 2020

Amb el festival de la Vila del Llibre, per primera vegada a l’hivern, L’Escala va ser
capaç d’atraure 10.000 visitants, 3.000 dels quals van participar en activitats programades.

L'Escala VdL a Canal 10

Llibres i literatura des de tots els àmbits, amb dos premis d’honor de les lletres catalanes com a caps de cartell han mediatitzat tot el cap de setmana de Vila del Llibre. La segona edició d’aquest festival literari ha atret milers de persones a l’Escala.

Captura de pantalla 2020-03-16 a las 15.41.34
Teaser L'Escala VdL 2019
Reportatge de la Vila

L’Escala, Vila del Llibre 2019, el festival literari d’hivern de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, es va celebrar del 22 al 24 de febrer amb un programa per a tots els públics: taules rodones literàries, tallers d’oficis del llibres, espectacles, recitals poètics, un escape room, activitats per a les escoles i contacontes, entre altres activitats. L’esdeveniment, a més, va commemorar el 150è aniversari del naixement de Caterina Albert.

Entre els escriptors que van presentar novetats editorials a l’Escala hi van ser Jordi Cabré, Premi Sant Jordi 2018; Eva Baltasar, Premi Llibreter 2018; Maria Carme Roca, Premi Prudenci Bertrana 2018; Jordi Folck, Premi Ramon Muntaner 2018; Coia Valls, Sílvia Soler, Martí Gironell, Joan-Lluís Lluís, Gabi Martínez, Natàlia Cerezo, Montserrat Barderi, Núria Esponellà, entre molts altres.

L'Escala VdL 2019 a TV3

El booktown aposta per oferir als ciutadans i visitants una proposta de turisme cultural de qualitat que permeti descobrir l’Empordà a l’hivern, tot posant en valor el patrimoni històric, natural i immaterial local (minut 52’50”)

Àlbum de fotos Escala VdL 2019

Amb el festival de la Vila del Llibre, per primera vegada a l’hivern, L’Escala va ser
capaç d’atraure 10.000 visitants, 3.000 dels quals van participar en activitats programades.

Solitud 360º

L’obra cabdal de Caterina Albert es transforma en una experiència immersiva. Música, fotografia i dramatúrgia es fonen en un mapping i una performance teatral per viure en primera persona la Solitud de la Víctor Català amb fotografies de Xulio Ricardo Trigo, la interpretació de Lîla Urbano sota la direcció i adaptació de Coia Valls i la música original de Conrad Setò. Una producció de VilaDelLlibre.CAT i L’Escala.

L'Escala VdL a Canal 10

Èxit de la primera Vila del Llibre de L’Escala. A nivell quantitatiu, les xifres facilitades per l’Ajuntament aporten un balanç de més de 3000 persones en el conjunt d’activitats i en un cap de setmana on més de 10 mil persones han passejat per l’Escala. L’alcalde ha arribat a apuntar que s’ha tractat del cap de setmana de febrer amb més afluència de turisme que es recorda a la vila.

La crònica de Núvol.com

Onades que van i vénen. Com ho fan els versos i els mots. O com ho fan els visitants, que no donen crèdit al que els envolta en veure la complicitat entre els petits editors i els llibreters.

Gràcies! L'Escala VdL 2019
Videoblog de @Mixa