Title Image
Image graphic

ELS RECORDS DE LA VILA DEL LLIBRE DEL MARESME

Cabrils s’incorpora a la Xarxa de Viles del Llibre per a proposar als habitants del Maresme i els seus visitants revisar els moviments socials des de l’òptica dels llibres. Les conquestes per una societat més justa i igualitària en clau de lletres.

Gràcies! VdL Cabrils 2023
Cabrils VdL a La Clau
Vila del Llibre 2023, a Cabrils

Una Vila del Llibre, és un espai –un barri, un poble, una ciutat– que atorga protagonisme al llibre i a tot l’imaginari que hi ha al seu voltant. Es tracta d’un model de turisme cultural consolidat a Europa que fomenta una economia sostenible i a escala humana. La Xarxa de Viles del Llibre agrupa municipis i barris que creuen en el poder dels llibres per engegar noves dinàmiques de desenvolupament i turisme per als seus territoris.

Àlbum de fotos Cabrils VdL 2023
La segona edició de Cabrils Vila del Llibre ha posat el focus en la sostenibilitat i l’emergència climàtica, la gran amenaça que plana sobre el nostre futur

Quina capacitat té la cultura per transformar la societat? N’hem parlat amb Ada Castells, Raül Garrigasait, José Luis Gallego, Evarist March, Mireia Boya. Nadia Ghulam. Hem imaginat com podrien ser els mons nous quan aquest ja no sigui habitable amb Isabel del Río, Mercè Falcó i Jöse Sénder des de la ciència-ficció. Hem rigut i ens ho hem passat bé, també, amb Xavi Lozano i la seva capacitat per fer música de qualitat amb qualsevol cosa que us pugueu imaginar i hem begut vins de la DO Alella tot parlant del poder de l’agricultura per aturar el canvi climàtic.

Tribuna Maresme
Cabrils serà per segon cop Vila del Llibre

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya, el periodista ambiental José Luis Gallego, els escriptors Raül Garrigasait i Ada Castells i el botànic Evarist March seran alguns dels protagonistes

Gràcies! Cabrils, VdL 2022
Cabrils VdL a Vilassar Ràdio

La Xarxa de Viles del Llibre segueix ampliant horitzons durant el 2022 i s’instal·larà a Cabrils els dies 13, 14 i 15 de maig. Aquest municipi serà el punt neuràlgic de la literatura reivindicativa, centrada en aquesta edició en el feminisme, amb un programa on el 90% de les propostes estan protagonitzades per dones creadores del Maresme i la resta de Catalunya.

Cabrils22_VilassarMarRadio
Cabrils VdL a Mataró al Día

Les imatges 2022
Cabrils VdL a Núvol.com

Un matí feminista a la urbanització del llibre

La Xarxa de Viles del Llibre ha celebrat la seva primera edició al Maresme, al poble de Cabrils, en tres jornades dedicades a la literatura femenina

Cabrils22_Nuvol
Cabrils VdL a L'Independent

Veure cactus on hi ha palmeres

El passat cap de setmana (13-14 i 15 de maig) una localitat del Maresme va acollir per primera vegada la fira literària Vila del Llibre: Cabrils, el meu poble d’adopció, que per el cronista Joan Simó i Rodríguez és una mena de llogaret perdut al far west maresmeny on s’arriba en diligència.

Cabrils22_Lindependent