Title Image
Image graphic

MONTBLANC, VILA DEL LLIBRE 2017

L’1 i 2 d’abril la capital medieval de Catalunya va acollir la preestrena de les nove­tats de Sant Jordi. Un mercat amb més de 40 editorials independents, 70 autors, llibreters d’artista, poesia, tallers, espectacles, contacontes i activitats infantils. Una gran trobada literaria que ja prepara la seva edició 2018!

AIXÍ VA SER EL PROGRAMA DE LA VILA
AUTORS I CREADORS

Parlar amb autors consagrats –Carme Martí, Màrius Serra, Teresa Costa-Gramunt, Martí Gironell, Coia Valls, Víctor Amela…– i descobrir noves propostes literàries de narrativa, poesia, llibre d’artista i infantil i juvenil.

MontblancCabecera1
LLIBRES PER TOT ARREU

A més d’un mercat amb 43 editorials independents, la Vila amaga llibres a tots els racons: presentacions de novetats als baixos de les cases, petits encants del llibre a les botigues, música que es barreja amb poesia i llibres a les places, autors al carrer…

MontblancCabecera3
LITERATURA VIVA

Prop de 80 activitats programades: taules rodones sobre “Els invisibles de la literatura”, novetats editorials presentades pels seus autors, tallers dels oficis del llibre, espai infantil amb contacontes i espectacles, exposicions…

MontblancCabecera2

Prop de 80 activitats literàries per a tots els públics. Destaquem:

ACTES LITERARIS I NOVETATS EDITORIALS

CarmeMarti_baixa
Inauguració de la Vila del Llibre

El tercer booktown de Catalunya obre les seves portes de la mà de la seva padrina, l’escriptora Carme Martí que ens convida a descobrir una vila plena de llibres!

FerranRiera_baixa
La literatura cantada

Una conversa amb l’activista musical Ferran Riera sobre la literatura amagada a la música… Mereixia Bob Dylan el Nobel? Quant de literatura hi ha a la música d’un cantautor?

JaumePla_baixa
Altres literatures: teatre

Reflexions sobre escriure o llegir teatre i adaptar la narrativa al teatre de la mà de Víctor Alexandre i l’actor Jaume Pla amb Jordi Solé de Voliana Edicions.

MatthewTree_baixa
Traductors, explicar amb altres paraules

Amb Matthew Tree i al voltant de la seva última novel·la ‘De fora vingueren’, parlarem del procés creatiu que neix en un altre idioma i del paper del traductor.

JosepPuigbo_baixa
(S)avis

Josep Puigbó conversa amb la ‘(S)àvia’ Dolors Bramon de les seves experiències vitals al voltant del llibre d’entrevistes del programa de TV3.

ToniAlba_baixa
Matí de literatura i política

Una anàlisi d’‘El procés’ des de la mirada dels activistes i escriptors. Amb Lis Castro (‘Molts granets de sorra’), Germà Bel, Toni Albà i Miquel Àngel Estradé. Organitza: ANC Conca de Barberà.

TeresaMunoz_baixa
Els escenaris de la literatura

Lluís Foix i Teresa Muñoz (Des del balcó), parlen d’un element imprescindible de tota novel·la: el lloc on es desenvolupa la història.

CarlesDuarte_baixa
Val una imatge més que mil paraules?

La fotografia com a argument literari amb Carles Duarte. Té la fotografia el seu reconeixement dintre de l’univers literari? Com es ‘llegeix’ un llibre de fotografia?

XulioRicardo_baixa
Novel·la Negra, realitat i ficció

Al voltant de l’experiència de la seva última obra ‘L’objectiu del crim’, Xulio Ricardo Trigo i altres autors ens expliquen la ‘crua realitat’ com a element inspirador de la novel·la negra.

VictorAmela_baixa
Literats a la frontera

Escriptors que viuen entre la narrativa i altres professions escrites: periodistes, guionistes… amb Víctor Amela i Cristina Campos.

TeresaCosta_baixa
La dona com a imprescindible

Amb Teresa Costa-Gramunt, que presenta ‘El carnaval i les seves figures’, analitzem el paper de la dona a la literatura en la seva vessant d’escriptora i protagonista.

RoserCapdevila_baixa
Els il·lustradors, escriptors de traç

Roser Capdevila i Joan Romaní ‘Scaramuix’ s’endinsen en la figura de l’il·lustrador com a un imprescindible de la narració.

martigironell
10 anys d”El pont dels jueus’ al Pont Vell de Montblanc

Descobrirem les connexions entre l’obra literària i l’arquitectura, i parlarem de les figures imprescindibles de la novel·la històrica amb Martí Gironell i Magí Balcells.

FestesSerra
Premi Literari Festes de la Serra 2016

Coia Valls presenta els títols guanyadors de l’edició 2016 del Certamen Literari de les Festes de la Serra.

MariusSerra_baixa
El temps per a escriure

Les vivències de Màrius Serra al voltant del seu nou llibre “D’on trec el temps” i de com el temps és un imprescindible invisible de l’escriptor.

JosepMaBunyol_baixa
Literatura, periodisme i cinema, un triangle amb moltes arestes

Conversa amb el guionista i escriptor Josep Maria Bunyol (50 pel·lícules bàsiques sobre periodisme) i Màrius Serra sobre les connexions d’aquestes tres arts.

PilarGarriga_baixa
Les figures que motiven la lectura

Reflexions sobre el paper clau que tenen moltes persones en el foment de la lectura entre els més joves: pares, professors, escriptors… amb Pilar Garriga.

CoiaValls_baixa
Cloenda

Coia Valls tancarà dos dies de literatura viva en l’acte de cloenda de la Vila del Llibre de Montblanc. Aquí les paraules que va dedicar a la vila.

TALLERS I ACTIVITATS | ADULTS

caligrafiamontblanc
Cal·ligrafia

Taller. Una breu introducció a l’art d’escriure lletres a mà. Una proposta de Cervera, Vila del Llibre amb Queralt Antú Serrano.

cristinacampos
Dinar amb Cristina Campos

Experiència. L’autora de “Pan de limón con semillas de amapolas” dina amb els lectors per descobrir els secrets d’una novel·la amb 7 edicions.

personatge
Escriptura Creativa

Taller. Un taller per imaginar i escriure la història d’un personatge fantàstic i crear un llibre-acordió. Una proposta d’Stay Hungry Stay Foolish.

jam
Jam d’escriptura

Escriptura i música en directe. Una simbiosi creativa entre autors i públic. Una proposta d’escriptura col·lectiva ideada per Marcos Xalabarder d’Escritura en Vivo.

TamponsRoser
Crea el teu propi ex-libris!

Taller. Aprèn a fer el teu segell personal per marcar tots es teus libres. Una proposta de Les Tampons de Roser. Activitat amb reserva.

enigmariusmontblanc
Enigmàrius

Joc. Màrius Serra i La Unió de Botiguers inviten els visitants de la vila a descobrir els Enigmàrius que s’amaguen als comerços del casc antic. Un joc amb premi!

19d
Punt de llibres

Trobada d’intercanvi de punts de llibre. Montblanc, Vila del Llibre ofereix un punt de llibre especialment dissenyat per a aquesta primera edició. Benvinguts, col·leccionistes! Organitza: Associació Literària L’Escarritx.

fotografia
El llibre fotogràfic d’autor

Xerrada. Diàleg sobre el boom del llibre fotogràfic d’autor i la seva transformació des de l’editorial a l’autoedició. Amb la col·laboració d’Albert Carreras.

PoesiaObjecteHaiku
La poesia com a objecte

Xerrada. Dues obres literàries d’artista que han trobat en la poesia una nova inspiració plàstica. Amb Los Cuscusian*s i Editorial Fonoll.

ImatgeLlotja
Enquadernació

Taller. Aprendre a vestir les paraules és la proposta que ens fa La Llotja. Amb la col·laboració del CCAM.

tallerescriturapoesia
Escriptura

Taller. La poeta Laia Noguera acompanya els assistents a sentir en el seu propi cos i veu la poesia i, a través d’una experiència compartida, es crearan poemes.

maratonpoesia
Marató de poesia

Recitals poètics. Més de 10 espectacles poètics, interpretats pels seus autors i acompanyats de propostes musicals i plàstiques, al bell mig de la vila.

Aprodisca
Els límits els poses tu

Lectura. Josep Maria Cabeza ens explica una història on queda demostrat que tothom te les seves capacitats.

JeroglificsMontblanc
Jeroglífics medievals

Joc. Descobreix què s’amaga en els monuments medievals de Montblanc. Una proposta d’Àgilment i Montblanc Medieval.

TALLERS I ACTIVITATS | INFANTILS

AgusMonstres
Agus i els monstres

Contacontes i taller. Una proposta per llegir i crear amb els monstres amb els ‘pares’ de l’Agus: Jaume Copons i Liliana Fortuny.

cerverafestivaltallerfermi
Fermí i Valentina, dos ratolins de pagès

Contacontes. Descobreix el món de pagès amb el Fermí i la Valentina, amb les il·lustracions d'”Scaramuix” i el Mas Casablanca

SantJordiOK
Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac

Teatre Infantil. Viu la llegenda de Sant Jordi a la Vila on va néixer la història amb La Musca.

CobertaCavaller
La llegenda del Cavaller de Sant Jordi

Contacontes. La llegenda medieval més important de Catalunya explicada per als més petits per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Xauxa
Contes del País de Xauxa

Contacontes musical. Històries amb molt de ritme d’un país imaginari d’on no voldràs tornar, amb País de Xauxa.

OcaGegant
L’oca gegant

Joc. Juga amb tot el cos aquesta oca que ens porta pels paisatges de la Conca de Barberà.

CampMontblanc
El Camp i La Ciutat

Contacontes. La Roser Capdevila ens explica les històries que amaguen dos escenaris molt diferents, el camp i la ciutat, d’Angle Editorial.

PatataInfanti
La gran patata

Contacontes. Una història que surt d’una maleta que porta la Roser Capdevila i que només poden escoltar nens amb molta imaginació.

conilletporquet
Si jo fos un animal… Quin seria?

Contacontes. Com tots els bons amics, Conillet i Porquet a vegades es barallen però no poden viure l’un sense l’altre!

Endevinalles
Escracks. Campions del món / Endevinalles Musicals

Contacontes i música. La Musca ens fa dues propostes: descobrir els ‘cracks’ de l’escac i les paraules que amaga la música.

Jan
En Jan petit i la flauta màgica

Contacontes. Un conte/joc d’encaixos que permet construir una història il·lustrada amb tres finals diferents per escollir.

MATERIAL DE PREMSA