ELS NOSTRES VALORS

SOM EXPERTS EN EL MÓN DEL LLIBRE. Amb 15 anys de feina, som un dels programadors culturals literaris amb més trajectòria a Catalunya i Espanya.

SOM APASSIONATS DEL MÓN LOCAL. On hi ha desafiaments territorials nosaltres veiem una oportunitat amb una resposta des del món del llibre. Treballem colze a colze amb les llibreries, biblioteques i entitats locals per al desenvolupament del territori.

SOM TRANSGRESSORS EN LES NOSTRES PROPOSTES. La nostra especialització és la programació literària fora dels grans circuits culturals, en espais singulars. Menys conferències i més experiències.

SOM ACTIVISTES DE LA DIVERSITAT CULTURAL. Treballem perquè totes les persones, siguin d’on siguin i estiguin on sigui, puguin accedir a la literatura. Donem suport a les iniciatives literàries locals i independents.

QUÈ ÉS UNA VILA DEL LLIBRE?
DSC08606

Una Vila del Llibre, terme derivat de l’original anglès booktown, és un espai –un barri, un poble, una ciutat– que atorga protagonisme al llibre i a tot l’imaginari que hi ha al seu voltant. Es tracta d’un model de turisme cultural consolidat a Europa que fomenta una economia sostenible i a escala humana. La Xarxa de Viles del Llibre agrupa municipis i barris que creuen en el poder dels llibres per engegar noves dinàmiques de desenvolupament i turisme per als seus territoris.

Una Vila del Llibre recupera espais i els reconverteix en espais dedicats al llibre. A més, ofereix programes d’activitats basats en la literatura, pensats per a tots els públics, que es poden exercir de manera estable o com a trobades puntuals de petit i gran format (tallers, diàlegs, trobades amb autors, exposicions, espectacles literaris…). Propostes que permeten descobrir d’una forma sorprenen el territori.

Impulsada per VilaDelLlibre.CAT, amb l’imprescindible suport de l’administració pública a través de diferents governs locals i entitats privades, la Xarxa ofereix avui el circuit literari més gran del país i fa arribar la literatura al territori, promovent un turisme cultural de qualitat.

ACCESIBILITAT CULTURAL I SOSTENIBILITAT
DSC06503

La Xarxa de Viles del Llibre fa una proposta cultural totalment descentralitzada, amb un programa de festivals literaris que treu els llibres al carrer i apropa les propostes d’autors, autores, editorials i artistes del llibre allà on passa la vida de la gent: el carrer on viu, les botigues on fa la compra, el bar on pren el cafè… Partint de les estructures ja existents al territori, és capaç de donar nova vida als espais abandonats, canviar tendències d’usos turístics, etc., i implica la població en l’estructuració de propostes que atreuen un visitant interessat en la cultura.

Es tracta d’una proposta d’oci cultural de qualitat integrada amb el territori, té el suport dels gestors públics i/o privats de l’espai en què es desplega, involucra la ciutadania en la seva creació  i funcionament, i és capaç d’articular noves xarxes de col·laboració entre el món cultural, social i econòmic. Promou, a més, la cultura del reciclatge.

UNA PROPOSTA QUE CAPTIVA