Title Image
Image graphic

CERVERA, VILA DEL LLIBRE 2019 (4a edició)

El 18, 19 i 20 d’octubre de 2019 la Vila del Llibre de Cervera va celebrar el seu quart festival anual. L’any que Cervera és Capital de la Cultura Catalana, el carrer Major va tornar a omplir-se de llibres, autors, editors i artistes per presentar un programa en el qual la memòria de les guerres es transforma en lletra escrita. Benvinguts a la Vila!

ACTES DESTACATS

JAUMECABRE
Assaig

El novel·lista Jaume Cabré, autor, entre molts altres títols de Les veus del Pamano, presenta Tres assaigs (Edicions Proa), recull de reflexions personals sobre la gènesi de la seva literatura i la creació artística en general. Amb Rosabel Bofarull en la conducció i el piano, i Pol Berlinches al violí. 
Dissabte 19 11.00 | Auditori

BAULENAS
CARNERO
ROMA
Narrativa

La memòria d’un fill davant la pèrdua i el descobriment d’una mare. Des d’una premissa similar neixen tres novel·les que, des de punts de vista i plantejaments estilístics molt diferents, transcorren camins paral·lels. Lluís-Anton Baulenas amb Los caminos de Rut (Editoral Milenio), José Ignacio Carnero amb Ama (Caballo de Troya) i Pepa Roma amb Una família imperfecta (Pagès Editors), presenten tres novel·les que ens conquereixen per força.
Dissabte 19 13.00 | Casa Dalmases

MontseBarderi_LaPobla19
Premi Prudenci Bertrana 2019

L’escriptora Montse Barderi, comissària de l’Any Teresa Pàmies, presenta la seva darrera novel·la, La memòria de l’aigua (Editorial Columna), guanyadora del Premi Prudenci Bertrana d’enguany. Tan nova que encara belluga.
Dissabte 19 17.30 |Església de Sant Joan Degollat

BOHIGAS
CICLE DE GUERRA | Xerrada

Club Editor celebra la seixantena amb una salut de ferro i una empenta admirable, que es reflecteixen en la freqüència de noves publicacions i l’èxit dels seus clàssics. La Guerra Civil forma part de l’ADN de l’editorial. Per la seva fundació, feta l’any 1959 per dos exiliats retornats a Catalunya i pel seu catàleg. Parlem amb Maria Bohigas, editora actual, néta del fundador i responsable de la supervivència i el rellançament de l’editorial.
Dissabte 19 19.30 | Església de Sant Joan Degollat

AdamMartin
Narrativa

Adam Martín s’estrena en la novel·la de ficció amb una faula moderna, El nedador d’aigües obertes (Comanegra), en la qual el mar i la natació serveixen com a metàfora d’un repte sortir de la zona de confort.
Diumenge 20 11.00 | Església de Sant Joan Degollat

BECKMAN
REY
Narrativa

Pol Beckmann, autor de Novel·la (Quaderns Crema), i Rosa Rey, editora de Les formes del verb anar (Angle Editorial) de Jenny Erpenbeck, presenten les respectives obres, flamants guanyadores dels Premis Llibreter. Amb la participació del Gremi de Llibreters de Catalunya.
Diumenge 20 13.00 | Església de Sant Joan Degollat

SANTANACH
TURULL
CICLE DE GUERRA | Narrativa

Vençuts en zona nacional. La guerra després de la Guerra. Els vençuts, més encara les seves vídues, van haver de fer mans i mànigues per sobreviure a la penosa vida en una postguerra hostil. La complexitat de la condició humana, posada a prova cada dia. Un punt de vista nou en la literatura de guerra catalana, en la primera novel·la del filòleg Joan Santanach, Els vius (Editorial Meteora), presentada per Max Turull, professor d’Història del Dret de la UB, i el seu autor.
Diumenge 20 17.30 | Església de Sant Joan Degollat

BIGMAMA
Any Teresa Pàmies

Teresa Pàmies, la llengua com a ofici.  Big Mama Montse clou la 4a edició de la Vila del Llibre de Cervera amb un homenatge a l’ecriptora catalana a través de cançons inspirades en les seves obres. Una reivindicació del seu pensament, més vigent que mai avui en dia.
Diumenge 20 19.00 | Auditori

CICLE DE GUERRA

LITERATURA COM A LLAVOR DE PAU. Per commemorar els 80 anys de la fi de la Guerra Civil i de l’inici de la II Guerra Mundial, el festival literari de les Terres de Ponent convida a fer realitat el lema “Més llibres, menys conflictes”. Escriptors, autors, espectacles i artistes conformen un cicle per descobrir quina és la relació entre la literatura i els conflictes armats i quines ensenyances ens deixen els llibres per construir un futur en què la paraula guanyi el conflicte.

INAUGURACIÓ DE LA VILA
CORNUDELLA
CONFERÈNCIA INAUGURAL | Gabriel Ferrater, la guerra i la vida

Marmessor de Ferrater i editor crític de la nova edició de Les dones i els dies (Edicions 62), Jordi Cornudella oferirà una classe magistral sobre el poeta reusenc, posant especial èmfasi en l’experiència de Ferrater durant la Guerra Civil, plasmada en el seu llarg poema In Memoriam.
Divendres 18 18.30 | Sant Domènec

FERRATER_CERVERA19
ESPECTACLE POÈTIC MUSICAL | In Memoriam de Gabriel Ferrater

Inspirat en la manera de dir la poesia d’Ovidi Montllor i Toti Soler, fa vint-i-cinc anys s’estrenava a Barberà de la Conca l’espectacle In Memoriam, un recital de poemes de Gabriel Ferrater. Aprofitant el cinquantè aniversari de la publicació de la seva obra poètica completa, Les dones i els dies (Edicions 62), avui recuperem actualitzat aquell espectacle de veu i guitarres que homenatja la vivència de la guerra, l’exili, la llibertat, la joventut, l’amor, que són la memòria d’aquest gran poeta i la nostra. Recita els versos Xavier Miró. Música composada i interpretada per Andrés Noarde amb l’acompanyament de Daniel Llandrich.
Una producció de VilaDelLlibre.CAT.

Divendres 18 20.00 | Sant Domènec

PROPOSTES LITERÀRIES
MALETA_1
LA VILA I ELS ESTUDIANTS | Club de lectura La Maleta

Trobada amb Núria Parera, autora de La Maleta (Babulinka Books) i la seva editora, Mar González. Amb la participació d’alumnes de l’Institut Antoni Torroja i de l’Institut La Segarra.
Divendres 18 12.00 | Casa Dalmases

MAUS
LA VILA I ELS ESTUDIANTS | Club de lectura Maus

Maus es la novel·la gràfica amb què els alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut Antoni Torroja descobriran la barbàrie de la Segona Guerra Mundial. Trobada amb Jaume Barrull.
Divendres 18 10.30 | Carrer Major, 113

ESCAPEROOM
ESCAPE ROOM | Endinsa’t en el fons de la guerra

L’escape room de l’Institut Antoni Torroja. Seràs capaç, juntament amb el teu equip, de resoldre tots els enigmes?
Dissabte 19 i diumenge 20 a les 11.00, 12.00, 13.00, 17.00, 18.00 i 19.00 | Celler dels Encants del Llibre

FOGUET
ROBERT-PASTOR
BALSELLS
TAULA RODONA | Narrativa

El camí de l’exili i els camps de concentració després de la derrota a Ombres entre tenebres(Adesiara Editorial) de Manuel Valldeperes, presentat per Francesc Foguet, professor de Filologia Catalana de la UAB i curador del llibre. La fugida a França durant el conflicte i la mateixa guerra amb un altre nom a Ossos i cendres (Editorial Límits) de Robert Pastor. La tenacitat d’una néta per recuperar el record de la seva àvia, exiliada després de la guerra, a Diagonal (Editorial Trípode) de Lluís Balsells.
Dissabte 19 18.30 | Casa Dalmases

BITARI
RECITAL POÈTIC | Poesia des del dolor i l’esperança per Síria

Recital poètic a dues veus i dos idiomes del llibre Jo sóc vosaltres. Sis poetes de Síria (Godall Edicions), que recull els versos de poetes afectats per la guerra i la crisi humanitària siriana. Recitaran Mohamed Bitari, que ha tingut cura del llibre, i Marina Lasaosa.
Dissabte 19 18.30 | Carrer Major, 113

BOHIGAS
CICLE DE GUERRA | Xerrada Club Editor

Club Editor celebra la seixantena amb una salut de ferro i una empenta admirable, que es reflecteixen en la freqüència de noves publicacions i l’èxit dels seus clàssics. La Guerra Civil forma part de l’ADN de l’editorial. Per la seva fundació, feta l’any 1959 per dos exiliats retornats a Catalunya i pel seu catàleg. Parlem amb Maria Bohigas, editora actual, néta del fundador i responsable de la supervivència i el rellançament de l’editorial.
Dissabte 19 19.30 | Església de Sant Joan Degollat

BREU
NOVETAT EDITORIAL | Comorera: la venjança dels vencedors

Protocol M. L’afer Comorera (Voliana Edicions). Ramon Breu ens brinda una novel·la imprescindible per seguir les darreres passes d’un cerverí il·lustre: Joan Comorera. El fundador del PSUC, que tornà secretament de l’exili l’any 1950, visqué en la clandestinitat a Barcelona fins que el van detenir. El llibre segueix el seu consell de guerra i els seus darrers dies a la presó de Burgos.
Diumenge 20 17.00 | Casa Dalmases

SANTANACH
TURULL
NOVETAT EDITORIAL | Vençuts en zona nacional

La guerra després de la Guerra. Els vençuts, i més encara les seves vídues, van haver de fer mans i mànigues per sobreviure a la penosa vida en una postguerra hostil. La complexitat de la condició humana, posada a prova cada dia. Un punt de vista nou en la literatura de guerra catalana, en la primera novel·la del filòleg Joan Santanach, Els vius (Editorial Meteora), presentada per Max Turull, professor d’Història del Dret de la UB.
Diumenge 20 17.30 | Església de Sant Joan Degollat

Daniel-Rodrigo
ROSAELVIRA
MURIA
TAULA RODONA | La guerra de tots

La guerra i les seves conseqüències, tres visions. La d’un noi a la convulsa Castella republicana just abans del cop d’estat: Entre dos banderas (Ónix) escrita per Marcelino Rodrigo l’any 1967 i presentada pel seu fill Daniel Rodrigo. La biografia d’un militant comunista el compromís del qual no modifica ni la guerra, ni les tortures, ni la presó, ni els polítics: Amalio. Fuego, vapor y armas (Associació Cultural Tintamotora) escrit per la seva filla, Rosa-Elvira Presmanes, i José María Murià amb De no ser por México: Ayuda a tantos exiliados republicanos. 80 aniversario (Editorial Milenio).
Diumenge 20 18.00 | Carrer Major, 113

PLASTICITATGUERRA
EXPOSICIÓ | Donem plasticitat a la lluita

Els alumnes de l’institut Antoni Torroja donen plasticitat, en forma de petites instal·lacions, a llibres d’artista o poemes visuals, al tema dels conflictes bèl·lics i mediambientals del nostre entorn, tant actual com passat. Es presenten una sèrie de treballs d’alumnes de 1r i 4t d’ESO on, a través del llenguatge visual, volen provocar una reflexió sobre el nostre entorn i si el fet de la guerra dóna alguna solució a les situacions de conflicte que viu la humanitat
Inauguració Dissabte 19 a les 17.00 | Remaser (Carrer Major, 43)

claudia
BOYE
MERCADE
Dellares
ASSAIG I POESIA | Procés

Quatre veus de primer nivell, testimonis i protagonistes del Procés, debatran sobre l’actualitat política catalana, les eleccions a tocar i els efectes de la sentència del Suprem. Cadascun d’ells amb una obra sota el braç. Clàudia Pujol, vicepresidenta d’Òmnium Cultural, presentarà el llibre de Jordi Cuixart Ho tornarem a fer (Ara Llibres), Josep Enric Dallerès el poemari 82 dies d’octubre (Anem Editors), Gonzalo Boye …Y ahí lo dejo (Roca Editorial) i el periodista Albert Mercadé I ara què? (Pagès Editors).
Dissabte 19 12.00 | Església de Sant Joan Degollat

PUERTAS
NARRATIVA | Música

Melòman, sobretot, a més d’escriptor, David Puertas fa un cant d’amor a la música en la seva primera novel·la. Mozart, Gershwin i Chopin de creuer pel Mediterrani de les mans d’un jove pianista que aprèn a afrontar la vida. Impossible imaginar un lloc millor per presentar El pianista cec (Pagès Editors) que la botiga de música Sol Major.
Dissabte 19 12.30 | Sol Major

FOGUET
ROBERT-PASTOR
BALSELLS
NARRATIVA | Cicle de guerra. Taula rodona

La guerra des de tres punts de vista diferents. El camí de l’exili i els camps després de la derrota a Ombres entre tenebres (Adesiara Editorial) de Manuel Valldeperes, presentat per Francesc Foguet, professor de Filologia Catalana de la UAB i curador del llibre. La fugida a França durant el conflicte i la mateixa guerra amb un altre nom a Ossos i cendres (Editorial Límits) de Robert Pastor. La tenacitat d’una néta per recuperar el record de la seva àvia, exiliada després de la guerra, a Diagonal (Editorial Trípode) de Lluís Balsells.
Dissabte 19 18.30 | Casa Dalmases

ManuelGrisCervera18
IsaacPachon_LaPobla
IvanAlbarracin_LaPobla
SOLSONA
NARRATIVA | Ficció. Taula Rodona

Literatura canalla amb la PAE.  Truculència, ciència ficció, sexe i sang a dojo. La Plataforma de Adictos a la Escritura presenta, en un ambient d’allò més relaxat, les novel·les Viejo (Apache Libros) de Manuel Gris, Un segundo en el infinito (Ediciones Cívicas) d’Iván Albarracín, Te diré que estoy vivo (Cáprica Ediciones) d’Isaac Pachón, i Vuelo de brujas (Apache Libros), antologia coordinada por Gemma Solsona. 
Dissabte 19 19.30 | Bar La Cova

PINYOL
ROSERMIQUEL
MASCRAVIOTTO
NARRATIVA | Noves veus de la literatura

Fem debatre tres veus novíssimes de la ficció en català. Laura Pinyol, autora d’El risc més gran (Àmsterdam), Roser Miquel, amb la recent publicada Entre Beirut i tu (Pagès Editors), i Xavier Mas Craviotto, autor de La mort lenta (L’altra Editorial), Premi Documenta 2018, conversaran sobre la salut i el futur de la literatura de casa.
Diumenge 20 12.00 | Casa Dalmases

BREU
NARRATIVA | Presentació

Comorera: la venjança dels vencedors. Ramon Breu ens brinda Protocol M. L’afer Comorera (Voliana Edicions), una novel·la imprescindible per seguir les darreres passes d’un cerverí il·lustre: Joan Comorera. El fundador del PSUC, que tornà secretament de l’exili l’any 1950 visqué en la clandestinitat a Barcelona fins que el van detenir. El llibre segueix el seu consell de guerra i els darrers dies a la presó de Burgos.
Diumenge 20 17.00 | Casa Dalmases

Daniel-Rodrigo
ROSAELVIRA
MURIA
NARRATIVA | Cicle de guerra. Taula rodona

La guerra i les seves conseqüències, tres visions. La d’un noi a la convulsa Castella republicana, just abans del cop d’estat: Entre dos banderas (Ónix) escrita per Marcelino Rodrigo l’any 1967 presentada pel seu fill Daniel Rodrigo. La biografia d’un militant comunista el compromís del qual no modifica ni la guerra, ni les tortures, ni la presó, ni els polítics a Amalio. Fuego, vapor y armas (Associació Cultural Tintamotora) escrit per la seva filla, Rosa-Elvira Presmanes, i José María Murià amb De no ser por México: Ayuda a tantos exiliados republicanos. 80 aniversario (Editorial Milenio).
Diumenge 20 18.00 | Carrer Major, 113

MontseCamps
LITERATURA INFANTIL I JUVENIL | Presentació-Taller

Com explicar un conte a la canalla. Una història de Nadal (Centre Zena) és un conte il·lustrat que vol transmetre l’esperit del Nadal com a celebració de la vida. Elaborat des d’una mirada sistèmica, plasma el reconeixement i agraïment a tots els nostres avantpassats a través dels quals ens ha arribat la vida. Montse Camps, la seva autora, detallarà als adults com poden explicar als seus infants l’origen d’aquesta tradició ancestral..
Diumenge 20 18.00 | Carrer Major, 113

POESIA

HUGUET
EUGENI D’ORS

El poeta Bernat Huguet presenta una reflexió atípica sobre la creacio literària en forma de llibre de poemes: El majordom d’Eugeni d’Ors (Voliana Edicions).
Dissabte 19 12.30 | Carrer Major, 113

BITARI
CICLE DE GUERRA

Poesia des del dolor i l’esperança per Síria. Recital poètic a dues veus i dos idiomes del llibre Jo sóc vosaltres. Sis poetes de Síria (Godall Edicions), que recull els versos de poetes afectats per la guerra i la crisi humanitària siriana. Recitaran Mohamed Bitari, curador del llibre, i l’actriu Marina Lasaosa.
Dissabte 19 18.30 Carrer Major, 113

TALLERS

Aplec_LaPobla19
ANY BROSSA | Escriptura creativa i il·lustració

De la poesia escrita a la lletra feta. Cuscusian*s ens proposa ser Joan Brossa per un dia! Deixem Cervera plena d’As, creem poemes visuals amb la pimera lletra de l’abecedari. Intervenim el món amb les armes del poeta. Taller obert a tothom.

Dissabte 19 12.45 | Cal Botines (Carrer Major, 126)

PAPERER
PAPERERIA

Fem paper com un paperaire. L’ofici de paperaire, que lluny que queda, no? Ja gairebé no n’hi ha! Aprenem-lo abans no s’extingeixi. Els Sastres Paperers ens ensenyen a fer paper tal com s’ha fet sempre, amb cotó i aigua! Mullem-nos les mans! (amb aigua calenta, això sí). Taller obert a tothom.
Dissabte 19 17.00 a 20.00 (horari continuat) | Cal Botines (Carrer Major, 126)

COPHUMOR
PRESENTACIÓ-TALLER IL·LUSTRACIÓ |

Taller d’humor gràfic. De dibuixar com un ninotaire en sap molt poca gent! L’Ermengol us en pot ensenyar. A fer caricatures, a fer acudits i a pensar mentre dibuixeu. Si més no, és el que desprèn el seu llibre A cop d’humor (o no) amb pròleg de Carles Puigdemont. Aforament: 15 persomes. Taller gratuït. Cal inscripció a ermengoltolsa@gmail.com. Una proposta d’Editorial Fonoll.
Diumenge 20 11.30 | Cal Botines (Carrer Major, 126)

Abrossadari_LaPobla19
ANY BROSSA | Escriptura creativa i il·lustració

ABROSSAdari. Els Cuscusian*s us conviden a crear un poemari visual amb l’obra de Joan Brossa i els seus múltiples Poemes Visuals com a font d’inspiració. Jugarem amb les lletres, les imatges, les paraules, els significats… Taller obert a tothom.
Diumenge 13.00 | Cal Botines (Carrer Major, 126)

ACTIVITATS INFANTILS I FAMILIARS

LLAMPEC
GIMCANA LITERÀRIA DEL COMISSARI LLAMPEC

Contacontes joc infantil. Sigues un autèntic detectiu i aconsegueix resoldre un dels casos del Comissari Llampec mitjançant un seguit de proves, tant literàries com físiques! Diversió assegurada. Hi poden participar tots els detectius de 6 a 12 anys. Organitza: Edicions del Pirata.

Dissabte 19 11.00 | Plaça Major

BROSSET
ANY BROSSA | BROSSET

Espectacle. La música, la màgia i el valor de les lletres. Brossa per a tots a través d’un espectacle visual i poètic que reflecteix el món plàstic de l’artista. Una creació de Teatre Aula.

Dissabte 19 12.00 | Plaça Major (escenari)

ELMER
ELMER, L’ELEFANT DE COLORS

Contacontes-taller. Passa-t’ho d’allò més bé amb les increïbles aventures de l’elefant més famós de la selva i els seus amics. Després pintarem un dibuix de l’Elmer. Una proposta d’Abacus amb Sara Cuadros

Dissabte 19 13.00 | Plaça Major

AMIGUESLLUNA
LES AMIGUES DE LA LLUNA. FES LA TEVA ESTRELLA

Contacontes-taller. Oi que no sabeu com van aparèixer les estrelles al cel? Voleu descobrir-ho? Voleu saber què són, en realitat? Veniu a escoltar un conte màgic sobre la Lluna i ho sabreu! I després, a més, taller de creació d’estrelles. De 3 a 12 anys. Una proposta de l’autora i il·lustradora Montserrat Cuadros.

Dissabte 19 17.00 | Plaça Major

DIUDIUEN
DIU QUE DIUEN…

Contacontes. Diu que diuen… Contes amb animals, personatges peculiars i éssers fantàstics com a protagonistes. Històries sorprenents, amb humor, divertides, plenes de giragonses inesperades i que conviden a la reflexió per part de la canalla. Una proposta de Lletra Impresa Edicions.

Dissabte 19 18.00 | Plaça Major (escenari)

GALLINESARISTOT
LES GALLINES D’ARISTOT!

Contacontes. Diu que les gallines d’Aristot porten calces! L’havíeu sentida mai aquesta llegenda? Per què deu ser que en porten? Si en voleu saber la història us l’explicarem de gust. Una proposta d’Edicions Salòria.

Diumenge 20 11.00 | Plaça Major

BERTAPOBLET
HOLA SÓC LA TERESA. UN VIATGE PER LA VIDA DE TERESA PÀMIES

Espectacle.  Laberta del Poblet, la rondallaire de les mil cares, us convida a fer un tomb per la vida de Teresa Pàmies, que aquest any n’hagués fet 100! Diversió garantida a través de les anècdotes més simpàtiques de l’escriptora catalana. A partir de 7 anys.

Diumenge 20 12.00 Plaça Major (escenari)

NOOBRIS
NO OBRIS AQUEST LLIBRE!

Contacontes-taller. Busca per aquí a la vora… i tria’n un altre! No el llegeixis! He sentit dir que aquest llibre està encantat… Ves a fer qualsevol altra cosa, però NO obris aquest llibre!!! Després farem un punt de llibre. Una proposta d’Abacus amb Sara Cuadros

Diumenge 13.00 | Plaça Major

TREMENTINAIRES
LES TREMENTINAIRES DE LES NENES ROSSES

Contacontes. Una història basada en personatges i vivències reals. Amb el seu treball de vendre herbes remeieres, olis, pegues i trementina, les trementinaires van aconseguir tirar endavant les cases més humils de la muntanya en temps de privacions de tota mena. Una proposta d’Edicions Salòria.

Diumenge 17.O0 | Plaça Major (escenari)

LA VILA DEL LLIBRE I ELS ESTUDIANTS

MIXA
JO VULL SER BOOKTUBER

Xerrada taller. Trobada dels alumnes de l’Institut Antoni Torroja amb la booktuber Mixa per descobrir tots els secrets d’aquest nou ofici audiovisual que està sent clau per a la difusió de la literatura entre els més joves.

Divendres 18 10.30 | Església de Sant Joan Degollat

MAUS
IL·LUSTRACIÓ I MEMÒRIA HISTÒRICA

Cicle de Guerra | Club de lectura Maus. Maus es la novel·la gràfica amb què els alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut Antoni Torroja descobriran la barbàrie de la Segona Guerra Mundial. Trobada amb Jaume Barrull.

Divendres 18 10.30 | Carrer Major, 113

PLASTICITATGUERRA
DONEM PLASTICITAT A LA LLUITA

Cicle de Guerra | Exposició. Els alumnes de l’institut Antoni Torroja donen plasticitat, en forma de petites instal·lacions, a llibres d’artista o poemes visuals, al tema dels conflictes bèl·lics i mediambientals del nostre entorn, tant actual com passat. Es presenten una sèrie de treballs d’alumnes de 1r i 4t d’ESO on, a través del llenguatge visual, volen provocar una reflexió sobre el nostre entorn i si el fet de la guerra dóna alguna solució a les situacions de conflicte que viu la humanitat

Inauguració Dissabte 19 a les 17.00 | Remaser (Carrer Major, 43)

MALETA_1
LA MALETA

Club de lectura. Trobada amb Núria Parera, autora de La Maleta (Babulinka Books) i la seva editora, Mar González. Amb la participació d’alumnes de l’Institut Antoni Torroja i de l’Institut La Segarra.
Divendres 18 12.00 | Casa Dalmases

GRUES
GRUES PER LA PAU

Taller. Sadako Sasaki tenia dos anys quan va caure la bomba d’Hiroshima, que era la ciutat on vivia. Deu anys més tard, com a conseqüència de les radiacions, els metges li van diagnosticar leucèmia. Sadako volia curar-se i per això es va proposar fer 1.000 grues de paper. A la vila recordem la seva història amb un taller d’origami amb els alumnes de 5è i 6è de l’escola Mossèn Josep Arqués
Divendres 18 10.00 | Plaça Major (envelat)

ESCAPEROOM
ENDINSA’T EN EL FONS DE LA GUERRA

Cicle de Guerra | Escape room. L’escape room de l’Institut Antoni Torroja. Seràs capaç, juntament amb el teu equip, de resoldre tots els enigmes?
Dissabte 19 i diumenge 20 a les 11.00, 12.00, 13.00, 17.00, 18.00 i 19.00 | Celler dels Encants del Llibre

EXPOSICIONS

Dissabte 19 i Diumenge 20 | Obertes d’11.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00

Literatura. Una guerra per la pau
Literatura. Una guerra per la pau
Carrer Major – Auditori
Vencedors i Vençuts
Vencedors i Vençuts
Carrer Major
Teresa Pàmies. Tot és en els llibres
Teresa Pàmies. Tot és en els llibres
Vestíbul de la Paeria
Donem plasticitat a la lluita
Donem plasticitat a la lluita
REMASER

MATERIAL GRÀFIC I PREMSA

PEUPAGINACVDL_2019