Title Image
Image graphic

MANACOR, VILA DEL LLIBRE 2022 (1a edició)

Manacor obre el seu nucli antic als llibres i recupera més de 25 espais per omplir-los de literatura: un mercat d’editorials independents de les Balears i de Catalunya, espectacles poètics, l’aposta pels clàssics, una programació especial per als joves, art literari de carrer i taules de novetats editorials ompliran una vila on els protagonistes són els col·lectius de la Vila!

TAULES DEL LLIBRE, DIÀLEGS I NOVETATS
DISSABTE 11/06

INAUGURACIO
INAUGURACIÓ

Dissabte 11.  10.30
Institució Alcover

Manacor serà la capital cultural literària dels territoris de parla catalana gràcies a la celebració a la ciutat de la primera vila del llibre. Inauguració amb la presència de la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el batle de Manacor, Miquel Oliver; el comissari de Manacor, Vila del Llibre 2022, Toni Gomila, i el director de la Xarxa de Viles del Llibre, Enric Bono.

EMPARMOLINER
EN DIÀLEG | TONI RIERA ENTREVISTA A EMPAR MOLINER

Dissabte 11. 11.00
Institució Alcover

La guanyadora del darrer premi Ramon Llull, Empar Moliner, arriba a Manacor amb Benvolguda (Columna Edicions), una novel·la que analitzarà juntament amb el periodista manacorí Toni Riera per obrir foc en aquesta primera vila del Llibre.

TRANSUMANHISME
EXPOSICIÓ + PRESENTACIÓ | TRANSHUMANISME + TÈNTOL

Dissabte 11. 12.00
Espai We Phi

L’espai We Phi (We Philosophy), que acollirà xerrades, presentacions i concerts, comptarà amb l’exposició TRANSHUMANISME dels alumnes de l’IES Mossèn Alcover de Manacor, feta a partir dels seus treballs sobre imatge i pensament. Després de la inauguració, es presentarà el llibre Tèntol (Adia Edicions) d’Adrià Martí i Margalida Mateu, que aprofitaran per gravar el programa homònim d’IB3 i el concurs entre els col·lectius “Xítxeros amb empenta” i “Tant és ara com abans”.

ExpoLlibresGuerra
TAULA DEL LLIBRE | LLUNARI AMB TOMEU MATAMALAS

Dissabte 11. 11.00
Espai Jaume Ramis

En els anys vuitanta, el còmic es va convertir en un dels llenguatges més trencadors en tots els sentits. Llunari no en va ser una excepció i Jaume Ramis i Tomeu Matamalas varen ser-ne els impulsors més ferms. Ara Matamalas en recordarà la història i què va suposar aquest còmic i la figura de Jaume Ramis per a la Mallorca de l’època.

SEBASTIÀALZAMORA(creditIsaacBuj)
BAULENAS
EN DIÀLEG | SANDRA MARTÍNEZ AMB SEBASTIÀ ALZAMORA I LLUÍS-ANTON BAULENAS

Dissabte 11.  12.00
Institució Alcover

La periodista Sandra Martínez traurà el bo i millor dels dos convidats: Sebastià Alzamora, periodista, poeta i narrador de trajectòria ben consolidada que arriba a Manacor per presentar Ràbia (Proa), i Lluís-Anton Baulenas, dramaturg i narrador amb 35 anys de carrera literària a les espatlles i guanyador de premis tan importants com el Sant Jordi de novel·la.

SEBASTIASANSO
PRESENTACIÓ I INAUGURACIÓ | JOIES BIBLIOGRÀFIQUES

Dissabte 11.  12.00
Espai Sebastià Sansó

Antoni Riera Font posarà en valor l’obra de l’historiador Sebastià Sansó i a la seva titànica tasca de recerca que es concreta en els seus estudis d’història econòmica de diversa índole (sobre els fusters, sobre les perles…), i molt especialment en el llibre Manacor viu. Persones, poble i propietats (XVI-XX) (Purpurina Editorial), treball històric de l’evolució de Manacor. En acabar la presentació, s’inaugurarà l’exposició Joies bibliogràfiques de Manacor, mostra de la col·lecció de Joan Riera.

ANTONIASABATER
TAULA DEL LLIBRE | ANTÒNIA SABATER I MAGDALENA GELABERT

Dissabte 11.  12.00
S’Agrícola

Presentació del llibre d’Antònia Sabater, Els senyors de Palma, que estudia la parla dels integrants d’aquest estament nobiliari. El llibre l’edita Documenta Balear i el presentarà l’autora juntament amb Magdalena Gelabert.

MORLANDA
PRESENTACIÓ | REVISTA MORLANDA

Dissabte 11.  17.00
Espai We Phi

Els joves responsables de la revista de creació literària i artística Morlanda, de recentíssima aparició, posaran sobre la taula el seu projecte. Un nou mitjà, de caràcter semestral, que aspira a difondre el català en totes les formes literàries possibles: relat, poesia, glosa, còmic…

TONITUGORES
VERMUT LITERARI

Dissabte 11.  12.30
Trast d’en Sansón

Una presentació literària sempre és molt millor si es pot acompanyar d’una ambosta d’olives i molt més si són les d’en Sansón. En el trast presentarem la història d’en Sansón, l’home més fort del món, mentre que en Toni Tugores parlarà de La Memòria de la cuina mallorquina (Documenta Balear).

XISCONADAL
TAULA DEL LLIBRE | XISCO NADAL

Dissabte 11.  12.30
Punt LGTBIQ+

Xisco Nadal ens exposarà en aquest punt especial del recorregut de la Vila del Llibre llibres imprescindibles de la tradició literària LGTBIQ+. Una bona oportunitat per donar-los a conèixer al gran públic.

MAITESALORD
CRISTINABUGALLO
EN DIÀLEG | MAITE SALORD I CRISTINA BUGALLO

Dissabte 11.  13.00
Institució Alcover

L’escriptora menorquina Maite Salord, guanyadora del premi Proa de novel·la per El país de l’altra riba (Proa), conversarà amb la periodista Cristina Bugallo sobre aquesta novel·la ambientada a l’Alger i sobre la resta de la seva trajectòria i el pas per la política que la va dur a ser presidenta del Consell de Menorca

MARTATERRASSA
TAULA DEL LLIBRE | CAP PER AVALL, A LA CARRETERA

Dissabte 11.  13.00
Espai We Phi

Winter in July (Tushita Edicions) narra l’aventura de Marta Terrasa, que deixant-ho tot enrere als trenta anys, en va passar dos tombant per Austràlia en furgoneta. Un relat al·lucinant de la vida als antípodes on no hi falten caçadors de cocodrils, històries d’amor, rondalles aborígens i tots aquells animals tan estranys que corren per l’illa.

JOANPAUJORDA
MIQUELROSELLO
POLÍTICA | L’ESQUERRA AVUI, L’ESQUERRA DEMÀ

Dissabte 11.  13.30
Espai Sebastià Sansó

Quin és l’horitzó transformador que pot oferir l’esquerra de les Illes Balears a dia d’avui? Joan Pau Jordà-Sánchez i Miquel Rosselló s’ho pregunten a El mirall de l’esquerra (Adia Edicions), on posen de manifest les contradiccions internes del pensament d’esquerres en un entorn gens favorable per als valors i els ideals comunitaris

CARMERIERA
MAITESALORD
EN DIÀLEG | CARME RIERA I MAITE SALORD

Dissabte 11. 17.00
Institució Alcover

Les escriptores Carme Riera i Maite Salord seran les grans protagonistes d’aquesta sessió de diàleg a dues veus on les dues narradores ens explicaran les seves trajectòries i les seves apostes pel futur.

LLIBREPANTALLA
XERRADA | LLIBRES I PANTALLES SABEN CONVIURE

Dissabte 11. 16.00
Espai We Phi

Escoltau n’AKE, llibres i pantalles saben conviure. Una xerrada cabdal per explicar-nos com poden conviure en aquests temps convulsos els llibres més convencionals amb les pantalles més modernes i de darrera generació. Un debat per trobar llocs comuns i espais de trobada.

ANTONIRODRIGUEZ
NOVEL·LA, CÒMIC, TALLER | LES GERMANIES A 500 ANYS

Dissabte 11. 17.00
Espai Sebastià Sansó

Commemoració dels 500 anys de la Germania, l’aixecament revolucionari de la menestralia i la pagesia mallorquina contra l’oligarquia urbana, amb la presentació de la novel·la Pac qui deu (Lleonard Muntaner Editor) d’Antoni Rodríguez i el còmic Germanies de Miquel Jaume.

Després de la presentació, el mateix Miquel Jaume farà un taller de guió de còmic per a joves de 12 a 14 anys.

NADALSUAU
TAULA DEL LLIBRE | EL MATRIMONIO ANARQUISTA

Dissabte 11. 17.00
Ca ses Cusses

Farem un cafè amb gel amb Nadal Suau, coautor, amb Begoña Méndez, del llibre El matrimonio anarquista (Hurtado & Ortega). En parlarà amb l’escriptor i editor Sebastià Bennasar.

ISABELLLODRA
TAULA DEL LLIBRE | CIÈNCIA-FICCIÓ

Dissabte 11. 17.30
Espai Maria Antònia Oliver

Des de Son Carrió, la investigadora Isabel Llodrà porta sota el braç Tiempo de utopías (Apache Libros), recull dels quatre relats guanyadors del premi Pragma que convoca la Fundació Asimov, entre els quals hi ha El movimiento nodo escrit per ella.

RELATSPANDEMIA
TAULA DEL LLIBRE | RELATS DE PANDÈMIA

Dissabte 11. 17.30
Espai Baccus

Escrit a vàries mans, el llibre Prova de foc. Relats de pandèmia (Balàfia Postals), de Lourdes Durán, Gemma Marchena, Carme Moreno, Mar C. Núñez, Jaume Oliver, Dan Piris, Marta Torres i Josep Manuel Vidal-Illanes reuneix diferents relats de ficció on la pandèmia hi té un paper, ja sigui principal, ja sigui secundari. Presentaran el llibre Carme Moreno, Josep Manuel Vidal-Illanes i la periodista i historiadora de l’art Caterina Veny.

MANUELLOZANO
JOANCABALGANTE
OSCARMILLAN
TONISICILIA
TAULA DEL LLIBRE | LLIBRES A GRANEL

Dissabte 11. 17.30
Plaça de ses Verdures de Baix

Presentació múltiple i encadenada del següents llibres: Buscando perderme (Editorial Crecida) de Manuel Lozano; Aunia sobre raíles tenebrosos (Círculo Rojo) d’Óscar Millán i Toni Sicilia; Quan tot sigui blau (Círculo Rojo) de Joan Cabalgante i Óscar Millán i Deletréame y te escribo (Universo de Letras) de Mayka Pizarro.

20220611_1800_emili_manzano
CARMERIERA
EN DIÀLEG | EMILI MANZANO I CARME RIERA

Dissabte 11. 18.00
Institució Alcover

El periodista cultural Emili Manzano entrevista Carme Riera amb motiu de la publicació del seu llibre Carmen Balcells, traficant de paraules (Rosa dels Vents), una biografia literària de la superagent literària espanyola que Riera va conèixer molt bé i amb qui varen ser grans amigues.

JORDISOLÉ
XIRINACS
BIOGRAFIA | LLUÍS MARIA XIRINACS, RESISTÈNCIA AL PODER

Dissabte 11. 18.00
Espai Clàssics Can Fernando

Des de dins de mi (Voliana Edicions), l’autobiografia que l’activista de la llibertat i la lluita no violenta Lluís Maria Xirinacs va escriure des de l’hospital penitenciari de Carabanchel l’any 1975. Ens situarà la figura de Xirinacs i el context en el que s’escriví el llibre Jordi Solé, editor de Voliana.

ANTONIASOLER
TAULA DEL LLIBRE | ELS CLÀSSICS AMB ANTÒNIA SOLER

Dissabte 11. 18.30
Espai Clàssics Can Fernando

Antònia Soler té moltes ganes d’apropar-nos els clàssics mitjançant la presentació de dos dels seus treballs. D’una banda, hi ha les Vides paral·leles de Plutarc, mentre que de l’altra, ens anima a descobrir quins són els mites grecs que s’amaguen a les rondalles mallorquines.

JAUMEBERNATADROVER
20220611_1900_magdalena_salas_b
20220611_1200_anna_de_la_salud_marti_b
TAULA DEL LLIBRE | LES DONES VIATGERES

Dissabte 11. 19.00
Espai Sebastià Sansó

L’historiador de l’art Jaume-Bernat Adrover presentarà el seu llibre, acabat de sortir d’impremta, Dones viatgeres a Mallorca (segles XIX-XX). Del silenci a la descoberta (Lleonard Muntaner). L’acompanyarà la directora del Museu d’Història de Manacor, Magdalena Salas; i la periodista Anna de la Salud Martí, que presentarà l’acte.

ORIOLMALET
XERRADA | ORIOL MALET

Dissabte 11. 19.00
Espai Jaume Ramis

Oriol Malet, un dels il·lustradors més importants i reconeguts del nostre panorama, ens oferirà una xerrada sobre el seu ofici a partir del llibre Un món d’art brut que acaba de publicar amb Comanegra.

MARIAANTÒNIAOLIVER
LECTURA | MARIA ANTÒNIA OLIVER

Dissabte 11. 20.45
Espai Baccus

Maria Antònia Oliver va escriure molts contes a banda de les seves novel·les. Un dels més recordats és Vi, que llegirà Maria Antònia Salas a l’espai Baccus amb motiu de la Vila del Llibre.

TAULES DEL LLIBRE, DIÀLEGS I NOVETATS
DIUMENGE 12/06

ANNAGAS
PILARCODONY
AINAFULLANA
EN DIÀLEG |  AUTORES MENORS DE 35 ANYS QUE NO ET POTS PERDRE

Diumenge 12. 10.45
Institució Alcover

En els darrers temps, la literatura catalana ha consolidat una generació de narradores molt joves que han fet una entrada de cavall sicilià en el panorama literari nostrat. Parlem amb tres de les seves representants, Anna Gas, Pilar Codony i Aina Fullana, que presentaran els seus llibres i les seves perspectives de futur en diàleg amb Sebastià Bennasar.

CATISUREDA
ANTONIGOMILA
JORDICOCA
RECITAL I TAULA | PARLEM DE SHAKESPEARE

Diumenge 12. 11.30
Espai Clàssics Can Fernando

L’Espai Clàssics de la Vila del Llibre es converteix en un espai on Shakespeare esdevé el gran protagonista. Cati Sureda ens dirà el monòleg de Hamlet i, just després, el comissari del festival, Antoni Gomila, parlarà amb Jordi Coca sobre el monumental estudi que ha dedicat al teatre de Shakespeare.

RAFELPERELLO
VERMUT LITERARI

Diumenge 12. 11.30
Ca Ses Cusses

En Rafel Perelló, expert en cultura popular, apassionat dels mots i de les expressions, que ha fet una tasca ingent per tal que no es perdin ni s’oblidin les formes genuïnes del parlar mallorquí, presentarà la biblioteca bàsica de cultura popular tot fent un vermut.

MARTA ORRIOLS(creditAriadnaArnés)
MARTA VIVES(creditDavidRuano)
MARBOSCH
EN DIÀLEG | MARTA VIVES, MARTA ORRIOLS, MAR BOSCH

Diumenge 12. 11.45
Institució Alcover

Tres autores que han fet de les relacions personals una de les principals matèries de la seva narrativa es troben per debatre juntes sobre les seves propostes. Es tracta de Marta Vives, Marta Orriols i Mar Bosch, tres noms imprescindibles que no pots deixar de banda.

PAMPALLUGUESTEMPS
EN DIÀLEG | CATI PASCUAL I MAGDALENA GELABERT

Diumenge 12.  12.00
Lorda, Antiga Ca na Beatriu

Autores en diàleg. Cati Pascual presentarà la seva narració Pampallugues en el temps, editada per Edicions Baleària i, tot seguit, Magdalena Gelabert ens parlarà del seu poemari El canvi, que ha publicat Món de Llibres.

DICCIONARIALCOVERMOLL
HOMENATGE ALCOVER-MOLL, PILAR DE LA NOSTRA LLENGUA |
LLIURAMENT DELS PREMIS CIUTAT DE MANACOR

Diumenge 12.  12.20
Institució Alcover

Homenatge als seixanta anys del Diccionari Alcover-Moll per part des Al·lots de Llevant, que faran un pilar per rebre les autoritats, el públic i els premiats dels Premis Ciutat de Manacor. A continuació, lliurament dels Premis.

BRAILLE
EXPERIÈNCIA | LLEGIM EN BRAILLE

Diumenge 12.  12.30
Espai Sebastià Sansó

Experimentem per un moment, amb en Joan Matamalas, la lectura en sistema Braille. Amb la col·laboració de l’ONCE, que ha cedit el material per poder realitzar l’experiència.

COSSIOLS I LLIBRES
CartellWeb

Un cossiol, símbol de la natura cultivada, de l’esforç per a la creació de bellesa, de verdor, de vida, de color. Un llibre, símbol de coneixement, de creativitat, de civilització, de calma, de seny.

Per viure a un lloc, per fer d’una casa una llar, per fer habitable un espai ho aconseguim, sempre, amb l’aportació imprescindible de la natura i la cultura. Ens envoltam d’obres d’art, quadres, fotografies, llibres i posam cossiols als portals i finestres i així convertim portes i parets en un entorn de plenitud.

La Vila del Llibre ens dona aquesta oportunitat de revisitar el Manacor més antic, el més oblidat i possiblement el de més valor, per tal que la vida comunitària hi torni a girar la mirada i l’atenció i ho faci per mitjà de l’activitat cultural.

Més que un mercat editorial, més que un cap de setmana d’intensa activitat, més que la implicació d’entitats, artistes i creadors, allò que anam a viure és la visualització pràctica de la potència transformadora de l’art i la creativitat. Els mateixos carrers, places i locals, tractats amb l’estimació i esment que només es pot aconseguir amb la participació col·lectiva, cívica i comunitària guiada i liderada per l’art.

Els llibres com a fulles d’una enredadera que s’estén fins abastar totes les manifestacions artístiques possibles: cinema, còmic, poesia, fotografia, novel·la, conte, il·lustració, història, mural, teatre, rondallística i cultura popular, etc… Poques vegades allò que un planifica arriba a la pràctica de forma tan aproximada. No donareu passa sense rebre un impacte creatiu.

Molt agraït als propietaris que han cedit els locals, als veïns dels carrers, a les entitats, autors, editorials, artistes, treballadors municipals (brigada, comerç, fires, cultura, educació, policia…) i col·laboradors que s’han implicat en una Vila del Llibre, de la que confiï que haurà estat només l’epicentre d’un sísmic moviment cultural de conseqüències, vull pensar, del color d’un ramell florit que devora la butaca on llegir tranquil a un poble un poc millor del que era la setmana passada.

Antoni Gomila
Comissari

POESIA

VIDALFERRANDOLLAUGER
RECITAL POÈTIC | ANTONI VIDAL FERRANDO I MIQUEL ÀNGEL LLAUGER

Dissabte 11. 11.30 | Món de Llibres

Dos poetes premiats amb guardons de màxim prestigi a Catalunya en el darrer any comparteixen escenari i recital. Antoni Vidal Ferrando, guanyador del Carles Riba, i Miquel Àngel Llauger, guanyador de l’Ausiàs March, ens presentaran els seus darrers versos, però també recorreran la seva trajectòria.

SARATEASDALE
RECITAL POÈTIC | NIT I BOIRA DE SARA TEASDALE

Dissabte 11. 13.00 | Espai d’art Joan Serra

Sara Teasdale és una de les grans poetes americanes del segle XX i un símbol de l’empoderament femení, gràcies a textos que han reivindicat Ray Bradbury, Marion Cummings o Amy Beach, entre d’altres. Traduïda per primera vegada a la llengua catalana, Nit i boira (Nova Editorial Moll) ofereix una profusa antologia de la seva obra que ens presentarà el seu  traductor Joan Antoni Cerrato, amb epíleg de Marina Pascual de Cabo.

PEPLLUISAGUILO
RECITAL POÈTIC MUSICAT | PEP LLUÍS AGUILÓ

Dissabte 11. 13.30 | Casa Martí

Recital del poeta Pep Lluís Aguiló que, després d’un inici precoç als 19 anys, no tornà a publicar fins als 34. Ha reprès amb força la seva carrera al segle XXI, amb diversos poemaris que han obtingut guardons com el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover, el Premio de la Crítica o els Jocs Florals de Barcelona. Introduirà l’acte, al piano, Marc Llodrà.

PEREPERELLO
RECITAL POÈTIC | PERE PERELLÓ

Dissabte 11. 17.00 | Cereria Sa Bresca

El poeta Pere Perelló i Nomdedéu es fa seu l’espai de la Cereria Sa Bresca amb un recital poètic en el qual es podran sentir tant versos del seu darrer poemari, Son ets i uts (Lleonard Muntaner Editor), com poemes de tota la seva trajectòria.

NICOLAUDOLS
RECITAL POÈTIC | NICOLAU DOLS

Dissabte 11. 17.30 | Espai d’art Joan Serra

El poeta Nicolau Dols ens presentarà els versos que li han valgut el premi de poesia en esperanto del Belartaj Konkursoj. Veniu a gaudir de la poesia en aquesta llengua inventada que havia de servir com a pont comú entre tots els parlants del planeta.

ODILEARQUE
RECITAL POÈTIC | ODILE ARQUÉ

Dissabte 11. 18.00 | Espai Maria Antònia Oliver

Una de les veus més consolidades, personals, úniques i sinceres de la literatura catalana presenta els seus poemes a Mallorca. Odile Arqué ens acosta a tota la seva trajectòria amb aquesta proposta de recital.

TONYINACANYELLES
RECITAL POÈTIC | RADICAL LLIURE: ANTONINA CANYELLES

Dissabte 11. 19.00 | Espai Maria Antònia Oliver

La irreverència en estat pur, el compromís i els versos per fer pensar. Una autora fonamental de la poesia contemporània que enguany celebrarà vuitanta anys i ho fa en plena forma, amb la publicació recent d’Exercicis d’una mà insomne a Lapislàtzuli Editorial, i recitant tot allò que li ve de gust en cada moment, fent de cada trobada amb el públic quelcom únic i irrepetible.

BIELMESQUIDA
RECITAL POÈTIC | BIEL MESQUIDA

Dissabte 11. 19.30 | Lorda, Antiga Ca na Beatriu

El polièdric Biel Mesquida, poeta, narrador, activista cultural i defensor de la llengua des de totes les seves vessants, irrefrenable esperit crític, omplirà de versos l’escenari de l’antiga Ca na Beatriu.

ACTIVITATS FAMILIARS I JUVENILS

foot_gomila
CONTACONTES | L’AMOR DE LES TRES TARONGES AMB JOAN GOMILA

Dissabte 11.  10.00
Institució Alcover

Les rondalles són un corpus pràcticament infinit que es pot anar explicant de moltes maneres. Joan Gomila ens acosta la seva versió de L’amor de les tres taronges en una sessió matinal per a tots els públics, especialment els més menuts.

ELS_HEROIS_DE_LES_RONDALLES
RUTA | ELS HEROIS DE LES RONDALLES

Dissabte 11.  11.00-13.00
Institució Alcover

Activitat familiar adreçada a infants d’entre 7 i 10 anys per jugar amb els herois de les rondalles. Un joc de lliure participació, en el qual els participants sortiran des de la Institució Alcover, on rebran les instruccions per trobar, descobrir i treballar els herois de les rondalles en un recorregut urbà senzill i molt interessant que fomenta el joc i la lectura.

BARBARA_SAGRERA
LECTURA COMUNITÀRIA | PADRINES I NETS LLEGEIXEN

Dissabte 11.  11.00
Sa Mesuren

Bàrbara Sagrera va fer una feina ingent recollint el corpus de fraseologia de Mallorca, un diccionari amb la immensa majoria de refranys, expressions i frases fetes que encara es mantenen a la parla oral. Aquest treball li va valdre el premi Ciutat de Manacor d’investigació i ara el converteix en un document veritablement popular convidant padrins i nets a llegir-lo en comú. Veniu padrins i nets, triau les vostres frases i llegiu-les junts. Entre poc i massa? Sa mesura passa.

LLEGIM_EN_FAMILIA
CLUB DE LECTURA | EN FAMÍLIA

Dissabte 11.  11.00-13.00
Carrer de l’Angle

El carrer de l’Angle es converteix durant tot aquest matí en un indret màgic per als més menuts. Tots els infants de 4 a 6 anys estan convidats a passar-hi, trobar un espai i llegir, manipular i gaudir dels contes que cedeix per a l’ocasió la biblioteca municipal.

JUGAM_AMB_PARAULES
TALLER FAMILIAR | JUGAM AMB PARAULES

Dissabte 11.  11.00-13.00 i de 17.00 a 19.00
Espai Ennigulart

El laboratori creatiu Ennigulart ens proposa un taller familiar en el qual les paraules, la manera de combinar-les i els jocs que s’hi poden fer són protagonistes. Un taller lúdic, una delícia per a tots els públics.

CANIZALES
TALLER | L’ART DE DIBUIXAR: CÒMICS

Dissabte 11.  12.00
Espai Jaume Ramis

Un dels il·lustradors més famosos instal·lats a Mallorca, Canizales, posa tot el seu art perquè els infants de 10 a 12 anys puguin aprendre alguns dels seus secrets i trucs en aquesta classe magistral intensiva.

DARRER_MYOTRAGUS
LLIBRE INFANTIL I EXPERIÈNCIA | DESCOBREIX ELS MYOTRAGUS

Dissabte 11.  12.30
Espai Sebastià Sansó

Els Myotragus balearicus, antigues cabres salvatges endèmiques de les Balears i extingides fa milers d’anys, seran protagonistes de l’espai amb la presentació del còmic El darrer myotragus (Ínsula Literària) i l’obertura d’una instal·lació on en podrem veure un reproduït a mida real, cedit per la Societat Balear d’Història Natural, envoltat de còmics i de llibres de Dorothea Bate, la paleontòloga britànica que descobrí l’espècie l’any 1909.

POSIDONIA_LA_DAMA_DE_LA_MAR
LLIBRE INFANTIL | POSIDÒNIA, LA DAMA DE LA MAR

Dissabte 11. 13.00
Espai Jaume Ramis

La posidònia és una planta fonamental per a la bona salut de la mar, una autèntica generadora de vida. En aquest conte il·lustrat, publicat per l’editorial Di7, Canizales ens explica com és la seva vida.

LLEGIM_EN_FAMILIA_3
CLUB DE LECTURA | EN FAMÍLIA

Dissabte 11.  17.00-19.00
Carrer de l’Angle

El carrer de l’Angle es converteix durant tot aquest matí en un indret màgic per als més menuts. Tots els infants de 4 a 6 anys estan convidats a passar-hi, trobar un espai i llegir, manipular i gaudir dels contes que cedeix per a aquesta ocasió la biblioteca municipal.

EL_MUSSOL_SENSE_POR
CONTACONTES | EL MUSSOL SENSE POR

Dissabte 11.  16.00
Espai Sebastià Sansó

Cada vegada és més important que els contes tenguin un sentit i uns estímuls que ajudin a compartir la lectura. En aquest cas, tenim un contacontes per pensar basat en l’obra El mussol sense por.

PAC_QUI_DEU_LES_GERMANIES
NOVEL·LA, CÒMIC, TALLER | LES GERMANIES A 500 ANYS

Dissabte 11.  17.00
Espai Sebastià Sansó

Commemoració dels 500 anys de la Germania, l’aixecament revolucionari de la menestralia i la pagesia mallorquina contra l’oligarquia urbana, amb la presentació de la novel·la Pac qui deu (Lleonard Muntaner Editor) d’Antoni Rodríguez i el còmic Germanies de Miquel Jaume. Després de la presentació, el mateix Miquel Jaume farà un taller de guió de còmic per a joves de 12 a 14 anys.

MIXA
CLUB DE LECTURA | BOOKTUBERS

Dissabte 11.  18.00
Espai We Phi

Trobada virtual, per Instagram Live, per a joves de fins a 18 anys amb la booktuber Mixa, que ens ensenyarà tots els secrets del seu ofici que tant està ajudant en la difusió de la literatura entre el jovent.

LLEGIM_EN_FAMILIA_2
ESPECTACLE | WATER FALLS

Diumenge 12.  12.00
Plaça de ses Verdures de Dalt

Diversió i espectacle per a tots els públics amb l’animació amb aigua Water Falls.

LITERATURA I MÉS!

MARIANTONIAOLIVER_2
ESPECTACLE | UN CAFÈ AMB NA MARIA ANTÒNIA OLIVER

Dissabte 11. 12.00 | Espai Maria Antònia Oliver

Amb la tècnica del teatre Verbatim l’actriu Maria Antònia Salas i la periodista Anna de la Salud Martí ens proposen la recreació d’una entrevista amb Maria Antònia Oliver, l’escriptora manacorina creadora del mite de Montcarrà i també del personatge de Lònia Guiu

VISITAMOSSENALCOVER
VISITA GUIADA | MUSEU MOSSÈN ALCOVER

Dissabte 11. 16.00 | Institució Alcover

Una molt bona manera de redescobrir o descobrir per primera vegada la Institució Alcover i aprendre alguns dels secrets que s’amaguen al voltant de les rondalles mallorquines i de la creació del Diccionari Català-Valencià-Balear.

SOBRASADAPEIX
EN FAMÍLIA | FIRETA DE PAPER DEL COL·LECTIU SOBRASSADA DE PEIX

Dissabte 11. 17.00 – 23.00 | Peixateria

Des de les 17.00 hores de dissabte, el col·lectiu Sobrassada de Peix ofereix una nova edició de la seva fireta de paper, on podreu trobar les publicacions més underground que es fan actualment. Durarà com a mínim fins a les 23.00.

CINEMACLUB39ESCALONS
XERRADA| CINEMA DE LLIBRE

Dissabte 11. 18.30| Cinema Goya

Xerrada sobre “Las peliculas que hoy no se podrían filmar” a càrrec de Mireia Iniesta, coautora del llibre i projecció de seqüències comentades.

FAMPARAULATERRA
ESPECTACLE | ALBERCOCS I CIRERES AMB MIQUEL ÀNGEL RIERA

Dissabte 11. 19.00 | Institució Alcover

En un esdeveniment com la Vila del Llibre de Manacor no hi podien faltar les paraules de Miquel Àngel Riera que en aquest cas ens arriben amb l’espectacle Fam de paraula i terra, de Roger Pistola, Mar Grimalt i Salvador Miralles. Bon moment i bona temporada per maridar versos amb albercocs i cireres.

lovely
ESPECTACLE | LOVELY, MADUIXES I TARONJADA

Dissabte 11. 20.00 | Plaça de ses Verdures de Baix

La millor manera de poder entrar en el personal univers d’Antònia Vicens, narradora reconvertida en poeta i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2022, és fer-ho amb Joana Gomila i Laia Vallès i la seva proposta per acostar-nos a Lovely.

ORQUESTRAJOVE
ESPECTACLE | SUITE FINAL FANTASY

Diumenge 12. 11.00 | Espai We Phi

L’Orquestra Jove del Conservatori de Manacor ens proposa una immersió directa en la música per a bandes sonores de videojocs. En aquest cas, tocaran en directe la suite de Final Fantasy, una de les sèries de videojocs més famoses de tots els temps.

GABRIELGALMES_2
ESPECTACLE DE CLOENDA | VENT I OSTRES AMB GABRIEL GALMÉS

Diumenge 12. 13.30 | Plaça de ses Verdures de Baix

El recital de textos de l’escriptor Gabriel Galmés, a cura de l’actriu Bàrbara Nicolau i amb acompanyament musical del conjunt de vent S’Escat, posarà punt i final a Manacor Vila del Llibre.

CONCERTS

PELE_PUNKAUTOR
PELE PUNKAUTOR

Dissabte 11. 18.30
Plaça de ses Verdures de Baix

Punk en acústic i en català. Fugint de sentimentalismes i trencant tots els tòpics possibles, en Pele es presenta com a punkautor. Reivindicació i somriures en un horabaixa per a tots els públics.

PLAN-ET
TRAP AMB MIQUEL SUREDA + PLAN_ET 

Dissabte 11. 19.00
Espai We Phi

Els joves manacorins Miquel Sureda i Plan_Et proposen un concert amb les seves darreres creacions en el món de la música urbana i trap en català, que viu una eclosió important en els darrers temps a tot Mallorca.

BIGOTT
Bigott

Dissabte 11. 20.00
Can Lliro

SANGRE_EN_POLVO
CONCERT |  SANGRE EN POLVO

Dissabte. 11. 22.00
Plaça de ses Verdures de Baix

El funky i el reggae del grup mallorquí Sangre en polvo arriba als escenaris de Manacor amb temes recent estrenats com Nube negra disposats a tancar el dissabte amb festa, ritme i ballaruca.

FOOTERWEBMANACOR