Title Image
Image graphic

ELS RECORDS D’UNA RAMBLA PLENA DE LLIBRES

La segona edició de La Rambla Vila del Llibre transforma els quioscs de flors buits de la Rambla de Sant Josep en espais literaris  i inunda la Rambla de llibres amb la intenció de recuperar-la per als barcelonins.

Les imatges 2023
Una trentena d’editorials independents i llibreries de vell ocupen la Rambla de Sant Josep i la Rambla dels Estudis en la segona edició de La Rambla Vila del Llibre.
Protagonisme programàtic per als autors d’orígens diversos que viuen i escriuen a Barcelona i per la Rambla com a personatge literari.

La Rambla Vila del Llibre ha tornat a donar vida a cinc dels quioscos de flors que hi ha en desús de la Rambla de Sant Josep i els ha transformat en espais literaris. Una llibreria, un racó de poesia, una espai de tallers, una zona infantil i una parada editorial protagonistes efímers, com les flors, de la recuperació.

Així mateix, de manera crítica i contextualitzant-ne l’experiència, s’ha intervingut puntualment la Rambla de Canaletes per reproduir-hi les cadires de lloguer que hi havia hagut històricament.

La Rambla VdL a Línia La Rambla
La Rambla VdL a El Periódico
Gràcies! La Rambla VdL 2023
La Rambla VdL a betevé
La Rambla VdL a La Vanguardia
La Rambla VdL a la CCMA

El festival literari de Barcelona obre les portes del passatge Bacardi i envaeix la Rambla de Santa Mònica per a tornar-li el protagonisme literari i cultural que va tenir durant els segles XIX i XX.

Les imatges 2022
La Rambla VdL a Cafè d'Idees de TVE

Gràcies! La Rambla VdL 2022
La Rambla VdL 2022 al diari Ara
La Rambla vol tornar a ser literària

A la Rambla, un dels espais més populars de Barcelona, no només s’hi pot menjar paella, beure sangria i comprar figuretes de trencadís gaudinià. “Durant els segles XIX i XX va tenir un protagonisme literari destacable. Des de l’obertura de la Llibreria Verdaguer el 1835, a la Rambla hi va haver fins a dotze llibreries, entre les quals es trobava l’Espanyola i la Francesa”, explica Enric Bono, director del projecte Vila del Llibre, que va néixer el 2008 a Bellprat, a l’Anoia, i que des de llavors ha anat creixent i s’ha celebrat en una desena de localitats més, entre les quals hi ha Cervera, Sitges i l’Escala.

LaRambla_VdL46
La Rambla VdL 2022 a La Vanguardia
La Rambla es converteix aquest cap de setmana en una Vila del Llibre

Pocs espais hi ha a Barcelona tan literaris com la Rambla i, tot i així, de vegades la literatura sembla absent del dia a dia del passeig. De les fins a dotze llibreries que hi havien hagut amb prou feines en queden dues, la musical Beethoven i la centenària Pompeia. La Xarxa de Viles del Llibre i els Amics de la Rambla s’han conjurat per revertir temporalment la situació convertint el passeig barceloní en una Vila del Llibre aquest cap de setmana amb tota una sèrie d’actes, tallers i exposicions, sense oblidar un mercat editorial i de vell a la rambla de Santa Mònica.

62b9f6044ae5f.r_d.1919-1212-2219