Title Image
Image graphic

ELS RECORDS D’UNA RAMBLA PLENA DE LLIBRES

El festival literari de Barcelona obre les portes del passatge Bacardi i envaeix la Rambla de Santa Mònica per a tornar-li el protagonisme literari i cultural que va tenir durant els segles XIX i XX.

Les imatges 2022
La Rambla VdL a Cafè d'Idees de TVE

Gràcies! La Rambla VdL 2022
La Rambla VdL 2022 al diari Ara
La Rambla vol tornar a ser literària

A la Rambla, un dels espais més populars de Barcelona, no només s’hi pot menjar paella, beure sangria i comprar figuretes de trencadís gaudinià. “Durant els segles XIX i XX va tenir un protagonisme literari destacable. Des de l’obertura de la Llibreria Verdaguer el 1835, a la Rambla hi va haver fins a dotze llibreries, entre les quals es trobava l’Espanyola i la Francesa”, explica Enric Bono, director del projecte Vila del Llibre, que va néixer el 2008 a Bellprat, a l’Anoia, i que des de llavors ha anat creixent i s’ha celebrat en una desena de localitats més, entre les quals hi ha Cervera, Sitges i l’Escala.

LaRambla_VdL46
La Rambla VdL 2022 a La Vanguardia
La Rambla es converteix aquest cap de setmana en una Vila del Llibre

Pocs espais hi ha a Barcelona tan literaris com la Rambla i, tot i així, de vegades la literatura sembla absent del dia a dia del passeig. De les fins a dotze llibreries que hi havien hagut amb prou feines en queden dues, la musical Beethoven i la centenària Pompeia. La Xarxa de Viles del Llibre i els Amics de la Rambla s’han conjurat per revertir temporalment la situació convertint el passeig barceloní en una Vila del Llibre aquest cap de setmana amb tota una sèrie d’actes, tallers i exposicions, sense oblidar un mercat editorial i de vell a la rambla de Santa Mònica.

62b9f6044ae5f.r_d.1919-1212-2219