LA PERLA 22

Carrer de la Perla, 22

Vila de Gràcia, Barcelona

La Perla 22, la casa de creació de ViladelLlibre.cat a Barcelona, es converteix en una de les seus creatives del BCN FILM FEST . Literatura i cinema es donen la mà per transformar l’espai, durant tot el festival, amb una llibreria dedicada al món del cinema i un programa d’activitats culturals complementàries que es desenvoluparà en paral·lel i en sintonia amb les pel·lícules projectades i la figura homenatjada.

Com l’any passat, La Perla 22 es transforma en la llibreria del festival. Novel·les adaptades, guions, llibres històrics, cartells de pel·lícules i llibres de fons vinculats al món del cine ocuparan les lleixes de la llibreria en la setmana de Sant Jordi.

Tria, remena i participa! La Perla 22, un racó per esbargir-se i fer una copa entre amics, a tocar del Verdi, durant el BCN FILM FEST.

LA PERLA 22 SEU DEL BCN FILM FEST 2024
19 D’ABRIL | 19.30

L’ADAPTACIÓ CREATIVA: A 50 ANYS DEL MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN

PROJECCCIÓ GRATUÏTA (CINES VERDI) + COL·LOQUI (LA PERLA, 19.30)

Amb l’escriptora Anna Maria Villalonga i Sara Martín Alegre, traductora a l’anglès de l’obra.

Col·loqui sobre els 50 anys del Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo.

Abans, es podrà veure al cinema Segon origen, l’adaptació de Bigas Luna i Carles Porta del llibre de Pedrolo.

20 D’ABRIL | 18.00

DEL LLIBRE A LA PANTALLA: L’ADAPTACIÓ CINEMATOGRÀFICA DEL CLÀSSIC L’ESCANYAPOBRES

Amb Ibai Abad, director i guionista de la pel·lícula, Maria Codina, directora de fotografia, i Júlia Camarasa, directora d’art.

La pel·lícula Escanyapobres, adaptació lliure de la novel·la homònima de Narcís Oller dirigida per Ibai Abad i protagonitzada per Àlex Brendemühl i Mireia Vilapuig, tindrà la seva première a la vuitena edició del BCN Film Fest. La seva segona obra d’Abad actualitza un clàssic que ell va descobrir a l’institut i que conserva un missatge plenament vigent: “Amb la crisi financera i els bancs apropiant-se de milers de cases, em vaig adonar que la temàtica de la novel·la, ambientada a finals del segle XIX en una Europa immersa en una profunda transformació econòmica i social, avui dia era més rellevant que mai”. L’adaptació ha estat un treball conjunt amb la directora de fotografia Maria Codina i la directora d’art Júlia Camarasa. Tots tres compartiran en aquesta xerrada a LaPerla22 les claus del guió, que revisa i enforteix els personatges femenins de la novel·la, i del rodatge en localitzacions del País Valencià i la Catalunya interior, uns paisatges que han permès reproduir a casa nostra elements icònics de l’imaginari col·lectiu associat al western, com les estampes infinites de camps de blat, les llargues línies de vies del ferrocarril cap a terres salvatges o les coves i mines.

20 D’ABRIL | 20.00

LLEGIR EL PASSAT PER ESCRIURE EL FUTUR

Presentació del llibre sorgit del Concurs de relats Vila del Llibre 2023, que va tenir lloc en totes les Viles del Llibre de l’any passat i que es fa de la mà amb el col·lectiu d’escriptors Verum Fictio. Dotze relats inspirats pel lema “Llegir el passat per escriure el futur”. Dotze relats escrits per: Jordi Font-Agustí, Elisabeth Sadurní Moreta, Sònia Guillé i Colomer, Maria Clara Camps, Júlia Arévalo, Núria Reichardt Berini, Astrid Solé Jordà, Arlet Margot, Marc Arencón Llobet, Gemma Romeu Puntí, Esther Palomeras Rovira i Joan Company Arpa.

21 D’ABRIL | 11.00

TALLER D’ENQUADERNACIÓ JAPONESA: CUENTOS DE TOKIO

Amb la dissenyadora Eva Blanes.

Eva Blanes proposa un taller d’iniciació a l’enquadernació japonesa inspirat en la pel·lícula Cuentos de Tokio de Yasujirô Ozu. Gràcies al mestratge de la dissenyadora i creativa Eva Blanes aprendrem els rudiments d’aquesta antiquíssima tècnica d’enquadernació artesanal.

Preu del taller: 50 €
Places limitades.
Per a més informació i inscripcions: laperla22@viladelllibre.cat o bé al 660 491 376.

21 D’ABRIL | 18.00

PRESENTACIÓ DE MUJERES DE CINE

Amb l’actriu Ruth Gabriel, la il·lustradora Fraules i Conxita Casanovas, directora del BCN Film Fest.

L’actriu Ruth Gabriel i la il·lustradora Fraules, acompanyades de la directora del BCN Film Fest, Conxita Casanovas, presenten en primícia el llibre Mujeres de Cine (Malas Compañías) un homenatge a les actrius que han deixat petjada en la cultura i el cinema espanyols. Un recorregut pels somnis i l’èxit, però també pels sacrificis i les dificultats que han hagut d’afrontar i superar 30 actrius que formen part, per mèrits propis, de l’imaginari col·lectiu.

22 D’ABRIL | 18.30

RITA HAYWORTH AL DIVAN

Amb l’escriptor Víctor Alexandre.

Víctor Alexandre presenta l’obra Jo no volia ser Rita Hayworth (Edicions Bromera), on repassa sense embuts la vida d’una de les dives més icòniques del Hollywood clàssic. Una vida marcada per l’èxit però també pels abusos, la violència masclista i el tractament de la dona com a objecte sexual en la indústria cinematogràfica. Temes de plena actualitat, encara. L’obra va ser mereixedora del Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortès.

23 D’ABRIL

SIGNATURES D’AUTORS

Els autors amics de Vila del Llibre seran davant la llibreria, en la parada de La Perla 22, signant exemplars dels seus llibres durant el dia de Sant Jordi.

24 D’ABRIL | 19.00

CATALUNYA – JAPÓ: UNA RELACIÓ EDITORIAL

Amb Jon López de Viñaspre, editor de Lapislàtzuli Editorial i l’artista i escriptor Joaquim Pijoan.

L’editorial Lapislàtzuli ens acosta a les lletres japoneses revisant la feina de Ko Tazawa, pont entre les dues cultures, que va traduir per a l’editorial deu clàssics japonesos i que va traduir al japonès clàssics catalans com el Tirant o La plaça del Diamant. També ens hi aproximarem a partir del llibre 100 haikus de Valentí Gómez-Oliver i parlarem de la influència d’aquest gènere en la literatura occidental.

25 D’ABRIL | 19.00

50 ANYS DE LA REVOLUCIÓ DELS CLAVELLS

Amb Simón Vázquez, Sebastià Bennasar i Jaume Benavente.

Celebrem els 50 anys de la caiguda de la dictadura portuguesa, que va tenir lloc el 25 d’abril de 1974, amb Simón Vázquez, editor de Manifest Llibres, i els escriptors i lusòfils Sebastià Bennasar i Jaume Benavente. Parlarem d’Utopia, el còmic de Raquel Varela que Bennasar acaba de traduir al català per a Manifest Llibres amb el títol El poble és qui més ordena; i de Portugal com a espai literari.