PRESENTACIÓ-RECITAL: UN MAL ANY PER DEIXAR DE FUMAR

Dimecres, 8 de febrer
19.00
c/ la Perla, 22 – Barcelona
Entrada gratuïta
Reserves: 660 491 376 – laperla22@viladelllibre.cat

Pere López Tolosana presentarà i recitarà versos d’Un mal any per deixar de fumar, l’obra guanyadora de la primera edició del Premi de poesia Joan Aliguer. L’acompanyaran, en la presentació, el periodista i analista de l’actualitat Josep Martí Blanch, Sílvia Lleonart Roura, autora del pròleg de l’obra, i el Grup d’amics de la poesia dels Nou Rals, que s’encarregarà de recitar els versos del poemari.

Un mal any per deixar de fumar sintetitza en una quarantena de poemes un any en la vida del poeta. Les seves pors, desitjos i inquietuds, en forma d’imatges suggeridores, construeixen un poemari escèptic, introspectiu i alhora crític amb la multitud de pensament uniforme. “Una mirada penosament lúcida del seu entorn” com apunta en el pròleg Sílvia Lleonart.

L’obra va merèixer el primer Premi de poesia Joan Aliguer “pel ritme dels seus poemes, la construcció d’un imaginari particular, el domini de la tècnica i el seu agosarament en concepció i plantejament”, segons el veredicte del jurat. A més del guardó i el premi econòmic, el premi contemplava la publicació del llibre, que ha fet l’editorial BonPla Edicions, nou segell editorial de ViladelLlibre.cat.

Pere López Tolosana, nascut a Lleida i criat a Ascó, és psicòleg i treballa com a orientador educatiu a l’Institut Pompeu Fabra de Martorell. Ha rebut diversos premis de poesia i prosa i amb aquest ja suma quatre llibres publicats: Estudiants?, Paraules no dites, Quadern de bitàcola.

El premi

Impulsat per la família Aliguer, de Mollet del Vallès, el Premi de poesia Joan Aliguer, que ha celebrat enguany la seva primera edició, ha nascut per honrar la memòria i el llegat intel·lectual del poeta i periodista Joan Aliguer (1921 – 2007) , que, en uns temps molt difícils, va fer una feinada per conservar la llengua i tirar endavant amb la cultura catalana. A més de la publicació del llibre, el guardó té una dotació de 1.500 €.