LA PERLA 22

Obrim el nostre espai literari per apropar-lo encara més al barri i per oferir la venda de productes, principalment llibres de segona mà d’ocasió i d’antiquari. En aquest espai que es troba al carrer la Perla, 22 es poden trobar llibres com:

 

ENCICLOPEDIA PULGA

Col·lecció de llibres publicats els anys 50 que tenen una mida minúscula (7,5 cm x 10,5 cm), que caben en una mà. Bàsicament, venen a ser un resum d’una obra en unes 64 pàgines. Conté obres literàries adaptades, llegendes, biografies, art, història, religió, ciència… El seu lema és “El saber no ocupa lloc”. Estaven escrits per persones expertes en la matèria que es tractava. La mida del llibre responia a la manca de paper que hi va haver a Espanya durant la postguerra i va ser un autèntic èxit amb tirades de més de 1500 exemplars per llibre.

 

JULES VERNE

Diversos llibres escrits per aquest escriptor francès (el segon autor més traduït del món) conegut especialment per novel·les de ciència-ficció i un nombre considerable d’invents tècnics. Una de les seves idees era la «novel·la de la ciència»: escriure aventures basades en els invents i avenços científics i tècnics.

 

AVENTURAS DE JOHN C. RAFFLES

Raffles és un personatge creat pel cunyat d’Arthur Conan Doyle, el creador de Sherlock Holmes. Raffles és, en molts sentits, una inversió deliberada de Holmes: és un cavaller lladre que viu a Albany, un prestigiós complex de departaments a Londres. Juga a criquet per als Cavallers d’Anglaterra i obté recursos per si mateix realitzant robatoris enginyosos.

 

AVENTURAS EXTRAORDINARIAS DEL DETECTIVE LORD JACKSON RIVAL DE SHERLOCK HOLMES

A finals del segle XIX unes revistes especialitzades en el relat i l historieta il·lustrada, van inundar el mercat editorial anglosaxó i van contribuir a l’èxit aclaparador del detectiu britànic més famós de tots els temps: Sherlock Holmes, creat per Arthur Conan Doyle el 1887. Aquest boom va afavorir l’aparició, a nivell internacional, d’altres detectius literaris que rivalitzaven amb el pare del mític “Elemental, estimat Watson”, i dels quals aquest Lord Jackson n’és un.

 

BIBLIOTECA BÁSICA SALVAT

Col·lecció literària espanyola de 100 llibres publicada per Editorial Salvat en col·laboració amb Alianza Editorial entre el 1969 i 1971. La col·lecció va ser promoguda pel Ministeri d’Informació i Turisme d’Espanya, dirigit per Manuel Fraga. Aquest organisme va convocar un concurs entre editorials privades. El projecte va comptar amb el suport de Radio Televisión Española que va autoritzar l’ús de les inicials RTV en la col·lecció.

 

MATERIAL DE PAPER DE LA FRIVÉ

A la nostra botiga podem trobar material de la Carla Busquets i el seu taller és La Frivé. En col·laboració amb la Carla, en el nostre espai disposem de diferents articles de paper fets a mà per aquesta artista artesana del paper com llibretes, bijuteria (arracades en forma de llibretes), punts de llibre magnètics i caixes de paper.

Tags: