TALLER D’HUMOR GRÀFIC I FANZINES AMB TERESA CALVO

Diumenge, 28 d’abril
10.00 – 14.00
Preu del curs: 40 € (Material inclòs)
c/ la Perla, 22 – Barcelona
Reserves: 660 491 376 – laperla22@viladelllibre.cat

L’humor gràfic consisteix en expressar mitjançant lletra i dibuix conceptes complexos de manera senzilla, dotant-los d’una intencionalitat irònica, paròdica, graciosa o punyent. En trobem exemples a diari a la premsa escrita, relacionats normalment amb la sàtira política i social.

Teresa Calvo, especialista en la matèria i autora del Manual gráfico para crear tu propio país, ofereix una matinal intensiva, en forma de taller pràctic, per atansar-nos als principis bàsics de l’humor gràfic i materialitzar-ne l’expressió en forma de fanzine.

L’objectiu del taller és aprendre tècniques i habilitats per poder relacionar conceptes i crear amb ells vinyetes i, a partir de la tècnica, arribar a la generació de solucions pròpies. Crear un fanzine, a més, obliga a prendre decisions, també sobre el muntatge, l’ordre i la disposició de la tira/dibuix propis.

Desenvolupament de la jornada

  • Introducció a l’humor gràfic mitjançant exemples
  • Introducció al fanzine (tècnica de doblec, etc.)
  • Elecció de temes quotidians a partir dels quals treballar (declaració de la renta, llei d’estrangeria, pensions, seguretat social, PIN, nòmina, etc.)
  • Desenvolupament d’esbossos i proves
  • Suggeriments tècnics
  • Aplicació final

Teresa Calvo Viniegra

Artista plàstica, Teresa Calvo Viniegra utilitza la il·lustració i el disseny gràfic com a mitjans de comunicació. Amb base a Barcelona, centra el seu treball en projectres de caràcter social, que estimulin el pensament crític des d’una perspectiva feminista i ètica.

L’any 2022 va publicar el llibre Manual gráfico para crear tu propio país, clar exemple de la seva concepció de l’humor gràfic, i col·labora com a il·lustradora a la plataforma cultural La Intrépida, al festival Fair Saturday i a la companyia de teatre La Voz Ahogada.