PRESENTACIÓ: LA MIRADA ESVAÏDA DE PAQUI BERNAL

Dimarts, 14 de febrer
19.00
c/ la Perla, 22 – Barcelona
Entrada gratuïta
Reserves: 660 491 376 – laperla22@viladelllibre.cat

La mirada esvaïda (La mirada vaciada en castellà), segona novel·la de Paqui Bernal, explora una temàtica relativament transitada en la novel·lística contemporània, les relacions de poder dins la parella, però en un context inusual: al si d’una parella mixta i qüestionant el sexe com a eina de poder. L’autora, juntament amb l’escriptor i periodista Víctor Guerrero Cardoso, autor de la biografia Gene Tierney. En el filo de la navaja, presentarà l’obra el 14 de febrer a les 19.00.

La relació amorosa entre dos joves, un català i una exòtica estudiant angloíndia, evoluciona durant un any per les pàgines d’aquesta novel·la. De l’enamorament juvenil inicial, fogós, aparentment normal, al sotmetiment, l’obsessió i el maltractament psicològic; l’abús de poder i el domini de l’un sobre l’altre.

Una obra coral, que avança gràcies a les veus de tres dels personatges que apareixen a la novel·la. Tres narradors subjectius, doncs, que plantegen les coses des del seu punt de vista i fan que la novel·la transiti per diferents gèneres i diferents capes de coneixement, com una nina russa. Novel·la romàntica i novel·la eròtica, moments de thriller, també, però sobretot novel·la de formació (o d’alienació, en aquest cas).

L’autora

Llicenciada en Filologia Romànica i Anglogermànica, Paqui Bernal va publicar La mirada vaciada l’any 2021, que ara ha traduït al català com La mirada esvaïda (setembre de 2022), ambdós a Nova Casa Editorial, l’any 2021. És autora també d’una altra novel·la, El silencio de los niños, i de diversos relats, alguns d’ells editats a Mèxic dins l’antologia Plan de viaje. 20 voces trasatlánticas. Paqui Bernal s’ha format intensivament com a escriptora, estudiant el Màster de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra i l’itinerari de Narrativa i Novel·la de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.