TALLER DE LLIBRE D’ARTISTA

Experiència a mida 
Taller de 12 hores distribuïbles en 2, 3 o 4 sessions a convenir
Mínim de 8 assistents
c/ de la Perla, 22 – Barcelona
200 €
Reserves: 660 491 376 – laperla22@viladelllibre.cat (indica’ns si vols que sigui una capsa regal)

El llibre, tal com el coneixem avui en dia, és un dels grans invents de la humanitat. Perquè permet la transmissió de coneixement, principalment, fent de baula amb el nostre passat; però també per la seva forma, el seu disseny. La intel·ligència amb la qual va ser concebut fa que les variacions formals que ha patit hagin estat mínimes des de la seva creació.

Amb els Sastres Paperers aprendrem en aquest taller de creació a fer el nostre propi llibre, un llibre d’artista, únic al món. Un llibre que serà una obra d’art en si mateix, tant pel seu contingut com pel seu continent.

Seguint les tècniques històriques dels artesans, realitzarem pas a pas tots els elements que conformaran el llibre: el paper, element principal i bàsic; la tripa, el paper que hi ha dins els llibres; les cobertes, l’element extern, el que primer veu la gent; les guardes, el paper que uneix tripa i coberta; i el relligat final, que elaborarem amb la tècnica de l’enquadernació japonesa.

Aprendrem a crear, però també a jugar, a pensar i a expressar-nos. I tot gràcies al paper, a les seves possibilitats i als seus límits.

Coneixerem un ofici gairebé en extinció, el de paperaire artesanal, les seves tècniques, llenguatges, eines, materials i vocabulari. I gràcies a aquest aprenentatge, a la nostra traça i a la nostra capacitat d’expressió, crearem un llibre d’artista.

Ens enriquirem en un entorn participatiu, d’aprenentatge lúdic, que fomentarà la nostra creativitat i el nostre esperit crític