ESCRIU LA TEVA PRIMERA NOVEL·LA

Dissabtes, 10 i 17 de juny; 8 i 22 de juliol
De 10.00 a 12.30
c/ la Perla, 22 – Barcelona
150 €
Reserves: 660 491 376 – laperla22@viladelllibre.cat

La novel·lista Raquel Gámez-Serrano ofereix un curs d’escriptura intensiu per posar els fonaments que ens permetin escriure la nostra primera novel·la. Curs de quatre sessions, amb classes de dues hores i mitja.

T’agrada llegir i escriure? Tens una bona idea per a escriure una novel·la, però no saps per on començar? Aquest és el teu taller d’escriptura.

Els objectius d’aquest taller són estimular la creativitat mitjançant exercicis teòrics i pràctics, tècnics i creatius i acompanyar l’alumne en el procés creatiu facilitant les principals tècniques narratives. L’alumne aprendrà a planificar una novel·la i a fer servir l’escaleta així com a desenvolupar la lectura amb ulls d’escriptor i a despertar el seu sentit crític objectiu i constructiu.

L’escriptora catalana serà l’encarregada d’introduir-nos en les diferents tècniques narratives, d’ensenyar-nos mètodes per fomentar la nostra creativitat i donar-nos raons per escollir la veu més idònia des de la qual escriure el nostre relat. Des de la seva experiència, Gàmez-Serrano ens convidarà a estructurar les idees, posar-nos en marxa, a no abandonar i a finalitzar el procés d’escriptura de la nostra obra.

TEMARI

1.      Com desbloquejar-se.

2.      La importància del primer paràgraf.

3.      El text narratiu.

4.      Els elements del text.

4.1       El narrador.

4.2       L’espai.

4.3       El temps.

4.4       L’estructura.

5.      El tema i l’argument.

6.      El to.

7.      L’estil.

8.      Els diàlegs.

9.      Els personatges.

10.     Revisar i reescriure.

11.     L’edició: com publicar la teva novel·la.

NOTA BIOGRÀFICA

Raquel Gámez-Serrano va néixer a Barcelona i viu a Creixell, Tarragona.  Ha publicat, A la seva pell (2016), finalistea del Premi Tuber Melanosporum del Festival Morella Negra com la Trufa; l’assaig Els CIE o la il·legalitat institucional (2017) i No diguis res (2018), premi Millor novel·la negra València Negra i traduïda al castellà com a No digas nada (2019) i Malabèstia (2022, Pagès Editors), XXXI Premi de novel·la Ferran Canyameres. També ha participat en diferents antologies de relats com Barcelona. Viatge a la perifèria criminal (2017), Delinqüents (2020), La cervesa de la Highsmith (2020) i Un gintònic amb na Lònia Guiu (Edicions Xandri).