Title Image
Image graphic

LA VILA DEL CAMP DE TARRAGONA

La Vila del Llibre de Montblanc és dintre de muralla. S’hi accedeix pel Portal de Sant Jordi i, prenent el Carrer dedicat a l’advocat i escriptor Joan Poblet i Teixidó, comença la descoberta dels seus racons i places amb llibres que omplen els seus espais més quotidians: botigues, portals…

MONTBLANC

Passejar per la vila ducal de Montblanc és fer un recorregut per un museu a l’aire lliure. La ciutat va destacar com a important centre de comerç durant l’edat mitjana i va viure el seu moment àlgid amb la creació del Ducat de Montblanc el 1387, època on va néixer un dels seus trets arquitectònics diferencials: el recinte emmurallat.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Un booktown és un espai de cultura viva on la participació de la societat civil és clau per a la seva construcció. A Montblanc, l’Associació Literària L’Escarritx lidera la participació de tots els habitants de la Vila tant pel que fa al seu festival anual com en relació a les activitats literàries que s’organitzen durant tot l’any.

PATRIMONI LITERARI

Destaca la figura de l’ il·lustre montblanquí Joan Poblet i Teixidó. Filòleg i entusiasta seguidor de les normes de Pompeu Fabra, escriví diversos treballs d’investigació sobre la història de la Conca de Barberà i deixà començada una història de la vila. Fou l’autor de l’actual nomenclàtor dels carrers del centre històric de la vila.

Els Encants del Llibre de Montblanc

Carrer Major, 21 | Obert els caps de setmana

Una antiga sala cedida per la Fundació Martí l’Humà és ara “Els Encants del Llibre de Montblanc”, un espai de recollida, classificació i venda de llibre vell a preus populars que comença amb un fons literari de més de 6.000 llibres.

VOLS CONVERTIR-TE EN UNA VILA DEL LLIBRE?

Contacta amb nosaltres

CONTACTA