TALLER LEVRERIÀ: DE LA IMAGINACIÓ A LA PARAULA

Dissabtes del 2 de març al 25 de maig
(Tots els dissabtes excepte el 30 de març)
11.00 – 13.00
220 €
c/ la Perla, 22 – Barcelona
Reserves: 660 491 376 – laperla22@viladelllibre.cat

Ets un escriptor en potència? Aquest taller de l’escriptora Carmen Simón t’ofereix els estímuls necessaris per fer florir l’escriptor que duus dins.

12 sessions pràctiques, amanides amb pinzellades de teoria, per tal que coneguis i aprenguis a fer servir les eines i els recursos narratius per desplegar la teva escriptura. De la imaginació a la paraula.

A escriure se n’aprèn escrivint

L’exercici de l’escriptura creativa és el que ens forma com a escriptors i la seva pràctica quotidiana és la manera per aprendre a escriure. Mitjançant exercicis pràctics, aquest curs ofereix les eines i els estímuls necessaris per expressar-se creativament, superant el bloqueig i les dificultats d’expressió.

El mètode levrerià

Creat per l’escriptor uruguaià Mario Levrero, aquest mètode treballa essencialment amb la imaginació com a aliment de l’escriptura. Amb gran importància per a la part creativa, no basa el relat en la intel·lectualització de fets ni en l’autoficció, sinó que promou la creació d’una veu i un estil propis que sorgeixin de dins cap a fora, explotant la nostra part més creativa.

La professora

Impartirà les sessions l’escriptora mexicana Carmen Simón, amb més de 20 anys d’experiència en la realització de tallers d’esriptura creativa, formada pel mateix Mario Levrero. Profundament convençuda que tots posseïm una veu i un estil d’escriptura propis, allunyat dels convencionalismes, Simón dotarà les sessions amb eines, exercicis i receptes per tal que cada alumne, a partir de la seva imaginació expressi la seva creativitat, més enllà del contingut i, si cal, de la correcció.

Carmen Simón ha escrit i publicat obra de tot tipus. Novel·la, com Todo va a estar bien (Atlantis): llibres de relats, com El mundo de lo apagado (Fondo Editorial) guanyador del Premio Queretano de Mèxic; assajos, crítiques literàries, cursos de literatura…

El Temari

L’equilibri en els relats:

  • Desenvolupament de l’acció, ordre de les idees
  • Narració mitjançant imatges: descripció
  • Construcció de l’ambient emocional

Imatges sensorials:

  • La intervenció dels cinc sentits
  • Cenestèsia

La minuciositat

Unitat de temps

Traducció del material oníric en lògica real

Domini i govern de diversos personatges en la narració:

  • Caracterizació bàsica
  • Escenaris
  • Control dels personatges