PRESENTACIÓ: PER UN GRAPAT D’HISTÒRIES DE JOSEP MARIA BUNYOL

Dimecres, 26 d’abril
18.30
c/ la Perla, 22 – Barcelona
Entrada gratuïta

Josep Maria Bunyol presentarà a La Perla 22, en el marc del BCN FILM FEST el seu nou llibre Per un grapat d’històries que ha publicat Ara Llibres. En una conversa amb el director de la Xarxa de Viles del Llibre, Enric Bono, Bunyol farà un repàs de moments, rodatges i espais mítics en la història del cinema tant a nivell local com internacional.

En aquest llibre, prologat per Sergi Pàmies, hi descobrirem la història d’Elena Jordi, la primera dona directora de l’estat; o l’època en què Esplugues de Llobregat es va convertir en Esplugues City, uns dels estudis de rodatge de westerns més importants d’Europa. També viatjarem fins a Hollywood per saber com hi va desembarcar Marlene Dietrich i com es van conèixer Steven Spielberg i Joan Crawford, i traurem el cap pels rodatges de La vida de Brian, Alien, Retorn al futur i Seven. Acompanyarem Stanley Kubrick en els seus intents frustrats de portar la vida de Napoleó al cinema, seguirem Andrei Tarkovski fins a l’exili i reviurem l’èxit de Sergi López a França, a partir dels seus propis records.

Un recull de divuit relats que descobreixen alguns dels moments més interessants, xocants, dramàtics, conflictius, i també divertits, de la història del cinema, dins i fora de la pantalla. A través de la narrativa de no-ficció, posant-nos en la pell de les persones que van protagonitzar aquests moments estelars, l’autor ens convida a emprendre un viatge imperdible per als cinèfils, recomanable per a qualsevol lector.