EDICIONS AMB COS I ÀNIMA. MASTERTAST DE LLIBRES I DISSENY

Tots els dijous del 15 de febrer al 7 de març
4 sessions (es pot assistir individualment a sessions singulars, exceptuant-ne la darrera)
17.00 – 19.30
Preu del curs: 280 € (100 € per sessió singular; 160 € per dues sessions)
c/ la Perla, 22 – Barcelona
Reserves: 660 491 376 – laperla22@viladelllibre.cat

Eva Blanes, creativa i dissenyadora, ofereix un curs teòric de nocions bàsiques de disseny i tècniques d’enquadernació de llibres aplicades al disseny editorial. S’estudiaran els aspectes que conformen la identitat visual d’un llibre i d’una col·lecció amb exemples pràctics, referents i casos d’èxit.

Tractarem aspectes teòrics i conceptuals, parlarem d’eines i recursos. Explicarem aspectes de la identitat visual corporativa i entendrem com ens pot ajudar a reforçar la imatge i la filosofia de la nostra empresa, a dotar de més recursos el nostre criteri i a parlar amb propietat davant dels nostres proveïdors i col·laboradors. Analitzarem els nostres projectes editorials i les possibilitats de millora.

Un programa intensiu, condensat en 4 sessions, i pensat per donar una visió global de disseny i identitat visual. Ho farem d’una manera amena, reflexiva, participativa i amb exercicis lúdics on experimentarem amb la nostra intuïció gràfica i visual.

Adreçat especialment a petites editorials, empreses culturals, formadors que vulguin ampliar els seus coneixements en aquest camp. També per amants del llibre, del disseny i de l’autoedició. (No són classes d’infografia ni de com utilitzar els programes de disseny!!! Tot i que parlarem d’aquests recursos i de quines possibilitats ens aporta cadascun).

Programa

Sessió 1

Briefing i moodboard. Disseny, color, composició i recursos plàstics -elements gràfics, tipografia, il·lustració, i fotografia-1. Anàlisi de referents. Exercici pràctic.

Sessió 2

Disseny, color, composició i recursos gràfics -elements gràfics, tipografia, il·lustració, i fotografia-2. Pinzellades històriques del disseny de llibres. Exercici pràctic.

Sessió 3

Identitat visual corporativa. El cos del llibre: estructura, tipologies d’enquadernació i selecció del paper. Estils de maquetació, tipografia, ortotipografia i bona lectura. El disseny de les cobertes: estils i possibilitats. Anàlisi de casos pràctics.

Sessió 4

Banquet de llibres: estudiarem en grup les característiques d’una de les nostres col·leccions amb l’objectiu de detectar quins són els punts forts, els punts dèbils, i el marge de millora. Anàlisi i exercici pràctic. Berenar llibresc de comiat.

Eva Blanes

Creativa i dissenyadora. Amant dels llibres, de l’art i la cultura. Formada en disseny gràfic i en enquadernació artística. Des del seu estudi taller dissenya, assessora, edita i produeix llibres únics i edicions a mida, tallers i activitats divulgatives. Ha exposat alguns dels seus projectes artístics al Museu Tèxtil de Terrassa, a la Sala d’Art Contemporani de Vilanova i la Geltrú, a la Sala d’Art del C. C. Fort Pienc de Barcelona, a Ca la Torre de Vandellòs, en el marc del festival d’acció poètica Bouesia, i en la mostra de poesia musicada i performance d’Igualada Toca-poetes. Forma part de la Junta Directiva de l’A-FAD (Associació d’artistes i Artesans del FAD) on col·laboro en l’organització i el comissariat de diferents esdeveniments culturals com el Crafts Now (Festival d’Artesania i Innovació), Tallers Oberts, o els Premis FAD d’art.