
Planeta Mut: literatura distòpica
Com es comunicarien entre si uns éssers muts d’un altre planeta però força semblants als humans? Com es comunicarien la gent de la Terra amb aquests éssers intel·ligents? Com els influirien? Quin paper hi podria jugar la dansa? Hi hauria literatura o teatre en un planeta mut? Com els condicionaria sexualment una desproporció de gènere en el nombre de naixements? Serien éssers més pacífics? Farien guerres? Quina seria la mentalitat dominant en un planeta d’aquestes característiques? Quines afinitats i diferències culturals i tecnològiques hi hauria amb la Terra?
Aquestes i un miler de preguntes més es va fer el Jordi Solé Camardons per escriure Planeta Mut (Voliana Edicions) una història de ciència-ficció on desapareixen els equilibris que la raça humana coneix i planteja un nou (millor?/pitjor?) món. El dissabte a les 18 h. al Carrer Major, 113 de #CerveraVilaDelLlibre les respostes.
Quin ha estat la font d’inspiració de la teva obra
La Font d’inspiració ha estat la realitat sociolingüística, la literatura distòpica i la realitat sociopolítica que he viscut. En algún aspecte el llibre “El tao de l’amor i del sexe” de Jolan Chang, “Un món feliç” d’Huxley, etc.
Quin ha estat el moment més difícil del procés creatiu d’aquesta obra
El moment més difícil ha estat determinar la persona narrativa i convertir en narració coherent les moltes idees que tenia.
I ara… Qué?
Treballo sobretot en la difusió d’aquesta obra i de les altres obres de Voliana Edicions. Em queda molt poc temps per a escriure. Tinc altres llibres pendents per editar que esperen el seu moment.