GREMI DE LLIBRETERS DE VELL DE CATALUNYA

El Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya és probablement el gremi més antic dels que perviuen al país. La tasca principal dels seus agremiats, des de la seva fundació, ha estat la conservació, el manteniment i la difusió dels llibres, element primordial i vehicular de la cultura. La seva funció com a gremi és la de donar nova vida als llibres i al seu context, la seva història i la seva influència social; i garantir que els llibres siguin a l’abast de tothom, oferint productes editorials de tota mena, des d’incunables fins a publicacions econòmiques per tal que tothom tingui l’oportunitat de gaudir-ne.

Amb aquest esperit, en consonància amb els valors que promou i que inspiren VilaDelLlibre.CAT, les dues entitats han arribat a un acord de col·laboració per tal que VilaDelLlibre.CAT s’encarregui de la producció i desenvolupament de la 72a Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern que s’organitza al voltant del monument Homenatge al llibre de Joan Brossa, ubicat a la cruïlla del passeig de Gràcia i la Gran Via de les Corts Catalanes, del 8 al 24 de setembre de 2023.

Compromís amb el llibre de vell

La Xarxa de Viles del Llibre i el Gremi treballen conjuntament, també, en l’impuls del llibre d’ocasió, en iniciatives ja endegades, i amb la incorporació de llibreters de vell en el mercat editorial de nostre circuit, en aquelles viles que el gremi consideri del seu interès.

En aquest sentit, VilaDelLlibre.CAT també forma part del Gremi de Llibreters de Vell mitjançant el seu local de La Perla 22, la major part del qual es destina a la venda del llibre d’ocasió; i la seva participació en festivals i activitats d’aquesta índole.

Girona Vila del Llibre 2023

Girona es convertirà en Vila del Llibre durant el 17, 18 i 19 de novembre. La ciutat tres cops immortal no acollirà, però, una Vila del Llibre com les demés sinó que viurà un festival singular, fet a mida, molt en consonància amb el lema d’enguany de les Viles del Llibre: “Llegir el passat per escriure el futur”. El projecte gironí, que es desenvoluparà al Barri Vell, serà un esdeveniment de tres dies en el qual seran protagonistes per igual les llibreries gironines i el llibre antic i d’ocasió.

Marçal Font, president del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i Enric Bono, director de la Xarxa de Viles del Llibre, signant l’acord de col·laboració.